Bismil ilçesi Fırat Mahallesinde 27 Mart 2024 tarihinde akşam saatlerinde 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralanmıştı.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 19

Olayın ardından araya giren Kanaat Önderleri ve ilçenin tanınmış isimleri, Büyükbaş ve Çiçek ailelerini bir araya getirerek barışmak için ikna etti.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 2

Ali Bilmez, Feysel Merdanoğlu, Hasan Tanrıkulu, Edip Müjdeci, Sadun Fidan ve Nufer Şen’in girişimleri ile barışmayı kabul eden Büyükbaş ve Çiçek aileleri için düğün salonunda barış töreni düzenlendi.

Barış törenine Kaymakam Zengince de katıldı

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 8

Barış törenine, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Ak Parti İlçe Başkanı Cengiz Özaydın, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve Genel Sekreter Nufer Şen, Barış Komisyonu A Gurubu Başkanı Ali Bilmez ve çok sayıda kişi katıldı.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 22

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ile Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından taraflar Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek yemin ettiler. Akabinde aileler birbirleri ile ve protokol üyeleri ile tokalaştılar.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 4

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, barışmayı kabul eden Büyükbaş ve Çiçek aileleri ile barışa aracılık eden kanaat önderlerine ve barışta katkısı olanlara teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Zengince: “Bundan daha güzel bir duygu yok”

 Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 21

Ailelere hitaben konuşan Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, şunları söyledi:

“Yaşananları bir tarafa bıraktınız, dediniz ki biz sulh olacağız, insana yakışanı yapacağız, bize yakışanı yapacağız, bir araya geleceğiz, orada şahitlerin huzurunda tekrar el ele sıkışacaksınız, yürek yüreğe geleceksiniz, aranızdaki muhabbeti tesis edip beraber bir şekilde yaşayacaksınız Allah’ın izni ile. Bundan daha güzel bir duygu yok, hiçbir yerde. Allah razı olsun sizlerden, insanı esas aldınız, insana yakışanı yaptınız, büyük bir alicenaplık büyük bir olgunluk gösterdiniz size yakışanı yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim, birliğinizi beraberliğiniz daim etsin. Burada yapılan şahitliğe, burada yapılan dualara uygun bir şekilde muhabbetle hem iki aileni hem de bu coğrafyada yaşayan bütün insanlarımızın muhabbetle dostluk içerisinde yaşamalarını Rabbim bizlere nasip eylesin.”

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 24

“Bununla övünmüyoruz, keşke bu olaylar hiç yaşanmasa”

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, barışmayı kabul eden her 2 ailenin fertlerine teşekkür ederek barışın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 25

Vural, barışa katkı sunan Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, kanaat önderleri ve ilçenin ileri gelenlerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 10

Bugüne kadar yüzün üzerinde barışa vesile olduklarını aktaran Vural: “Bununla övünmüyoruz, keşke bu olaylar hiç yaşanmasa biz de bu barışları sağlamak zorunda kalmasak. Bu barışın sağlanmasında özellikle Kaymakam beyin desteği, her zaman olmuştur. Ben huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca kanaat önderlerimize, huzurun tesisi için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 6

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 5

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 7

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 9

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 12

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 11

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 14

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 13

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 15

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 17

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 16

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 18

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 20

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 23

Bismil’de Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 22

Muhabir: (Kamuran Turgay)