Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtında Çelenk Sunum Töreni düzenlendi.
Törene Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Ilçe Jandarma Komutanı Yarbay Hasan Karaseyho,Ilce Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, emniyet teşkilatı personeli, muhtarlar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Bismil Kaymakamlığın  Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Hükûmet Konağın daki Atatürk Anıtında gerçekleştirilen tören sona erdi.
10 Kasım Atatürk’ü Anma programı daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Anadolu Lisesi Konferans salonunda ögrenciler tarafindan hazırlanan program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler okundu. Anma programı Lise öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk’e Sesleniş” sunumu ile devam etti.
Anma programı ilçe  genelinde düzenlenen 10 Kasım konulu şiir, resim, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi