Bismil ilçesinde 5 Eylül 2021 tarihinde akşam saatlerinde yaşanan olayda Z.C, silahlı saldırıya uğramış, ağır yaralanan Z.C olaydan 17 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 4

Bismil’de ileri gelenler devreye girdi!

Bismil ilçesinde Şeyh Ömer Öngören ve Hacı Vehbi Kutlay öncülüğündeki ileri gelenler, sulhun sağlanması ve olayın büyümemesi için Hazro Çökeksu (Gomane Aynbırığ) köyünden Işık ailesi ve Bismil Çöltepe Köyünden Camcı ailesinin fertleriyle görüştü.

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 3

Taraflar arasında barış sağlandı

Bismil’de tanınan ilçenin ileri gelenlerinden Şeyh Ömer Özgören ve Hacı Vehbi Kutlay, aileleri barıştırmak için harekete geçtiler. Barış komisyonunun çabaları sonrasında barışmayı kabul eden Işık ve Camcı aileleri Bismil Üçtepe köyü taziye evinde bir araya getirildiler. Düzenlenen barış töreninde bir araya gelen aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek yemin ettiler. Ardından taraflar birbiri ile tokalaştılar.

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 6

Barış heyeti, Kanaat önderleri ve ilçenin ileri gelenleri, yaşanan tatsız olayı ve huzursuzluğu geride bırakarak barışı kabul eden 2 ailenin fertlerini tebrik ettiler.

Barış’a katkı sunan isimlerden Şeyh Ömer Özgören, yaptığı konuşmada, “Aziz ve Celil olan Allah’ın yardımı ile bu birlik sağlandı. iki aile arasındaki olaylar da, 1 canımızı kaybetmenin üzüntüsü ile başlayan ve bugün sulh ile bizleri sevindiren olaylar bugün barış ile neticelendi. Bu barışta Üçtepe köyü taziye evini açan Üçtepe köyünde Fatih Akyıldız, köy imamı Murat Sayınbatur ve Üçtepe ileri gelenlerine teşekkür ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 5

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 8

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 7

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 9

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 11

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 10

Bismilli Ve Hazrolu Aileler Barıştırıldı 12

Muhabir: (Kamuran Turgay)