2015 yılında bu tarihe (23 Temmuz) kadar, Bismil Ajans Amirliği 25 Bin Ton, Tepe Tesisli Ekip Şefliği 12 Bin Ton, Çöltepe Tesisli Ekip Şefliği 16 Bin Ton Buğday alımı gerçekleşti. TMO Bismil Ajans Müdürü Ahmet iraz hedeflerinin bu yıl 65 Bin ton Buğday alımı gerçekleşmek olduğunu söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bismil Ajans Amirliği ve Tepe Tesisli Ekip ve Çöltepe tesisli Ekip Şefliği, hububat alım uygulamasına alımlar fiziksel analizlerin yanı sıra kimyasal analiz de yapılıyor. Ürünün fiyatı her iki analizin sonucuna göre belirleniyor.

Yapılan hububat alımlarının, üreticilerin ürünlerinin daha fazla değer kazanarak, üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları ve tüccar ve sanayicilerimizin de ihtiyaç duydukları kalitede ürünü rahatlıkla  temin edebilmeleri açısından önem arz ettiğini belirten, TMO Bismil Ajans Müdürü İraz, Bismil Ajans günde yaklaşık 1.000 Ton, Çöltepe Tesisli Ekip, 600-700 Ton, Tepe Tesisli Ekip, 400-500 Bin ton alım gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bismil, TMO olarak üreticilerin, büyük bir emek ve alınteri ile ürettikleri ürünlerinin daha iyi değer kazanması ile  birlikte gelecek yıllarda daha fazla ve daha kaliteli buğday üretimini teşvik için, her zaman olduğu gibi, 2015 yılı hasat döneminde de üreticilerin hizmetinde olduklarını vurgulayıp, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamını ofise satabileceklerini ifade edildi.

3-013.jpg

Hasattın yoğun olduğu Temmuz–Ağustos aylarında, tüm buğday üretiminin piyasaya arz edildiğini ve buna bağlı şekilde üreticilerin, piyasada bol miktarda ürün bulunduğundan istedikleri gibi fiyat elde etmekte zorlandıklarını, bu nedenle imkânı  olan üreticilerin uygun zamanlarda daha iyi fiyatla satabilmek için ürün arzını zamana yaymalarının çıkarlarına uygun olacağını belirten Bismil Tmo Ajans yetkilileri, şu değerlendirmede bulundu: “TMO, her zaman üreticilerimizin yanındadır. Kurumumuz, piyasa regülasyonunu sağlamakta, sanayicilerimizin de ihtiyacı olan kaliteli ürünü zamanında temin edebilmelerinin önünü açmaktadır. Proteine Dayalı Alım Sistemi ile ürünlerin kalitesinde artış sağlanmasını amaçlıyoruz.

12-002.jpg

Bismil TMO Müdürü Ahmet İraz, Üreticilerin, iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla son üç yıldır uyguladığı randevulu alım sisteminin bu yıl da sürdürüldüğünü, randevuların, internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO işyerlerimizden alınabileceğini açıkladı.

Mısır alımı için şimdiden hazırlıklara başladığını ifade eden İraz, Mısır alımı için çelik silolarımızı boşaltılıyoruz. Bu yıl hedefimiz Mısır’da 60-70 Bin Ton civarında alım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Alımlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden İraz, Personel sıkıntısında, Geçici görevli alım kapsamında karşıladığını belirtti.  

 

8-006.jpg10-003.jpg

Editör: Haber Merkezi