Cuma namazında yapılan açıklamada 27 Mart -12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 2011 yılında kur'aya katılanlar için 'Kayıt yenileme', ilk defa müracaat edecekler içinde 'Ön kayıt' yaptırma usulünün uygulanacağı belirtildi. Daha önceki  yılda kayıt yapılanların kayıtları bu yıl otomatik olarak yapılacağı kaydedildi.
Bu yıl Hacı adaylarının kayıtlarını İl ve İlçe Müftülüklerine bizzat başvurarak yapabilecekleri gibi elektronik ortamda da olabileceğini ifade edilen Müftülük açıklamasında, 2011 yılında ön kayıt yapan ve yedekte kalan hacı adaylarının kayıtlarını yenileteceğini, ilk defa yazılacak olanların ise Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenmiş olan Banka şubelerinden herhangi birine 15 TL yatırarak kayıtlarının Müftülüklerden veya elektronik ortamda tamamlamaları gerektiği vurgulandı.

ÖN KAYIT SÜRESİ 14 GÜN SÜRECEK
Açıklamada, yapılan kayıtların sadece 2012 yılı için geçerli olduğu, gidecekler için Diyanet İşleri Başkanlığınca çekilecek olan kura öncesi vatandaşların acele davranıp, ilk günlerde İl Müftülüğü önünde izdihama sebep olmaması gerektiği, ön kayıt süresinin 14 gün süreceği, Kayıt Yenileme ve Ön kayıt İşlemleri İlçe Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığının web adreslerinden de yapılabileceği kaydedildi. Kategori seçen vatandaşların ilk kayıt yaptırdığında dikkatli tercih yapması gerektiğini belirtildi. Hacı adayları hangi kategoriyi tercih ederlerse, o kategoride kuraya girebileceklerini dolayısıyla daha sonra kategori değiştirmek istiyorum deme imkânlarının olamayacağı bu konuda adayların dikkatli olunması tavsiye edildi.

Editör: Haber Merkezi