Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan toplantıda Bismil Köye Hizmet Götürme Birliğinin 2011 Yılı Kesin hesabı görüşülerek  2 red oya karşılık 114 kabul oyu ile kabul edildi.

Birliğin  2011 yılı KÖYDES programı kapsamında gerçekleştirmiş olduğu yol işlerinde bozulmalar olduğu yönündeki ihtirazlara Birlik Genel Sekreteri Selçuk İncaz tarafından verilen cevapların ardından söz alan,  Birlik Başkanı Kaymakam Harun Başıbüyük, bölgemizde yapımı devam eden doğalgaz boru hattı inşaatı, toplulaştırma işleri ve tarımsal sulama kanalları nedeniyle yolları yoğun bir şekilde kullanan ağır tonajlı araçlar yolların bozulmasına neden olmaktadır. Bu konuda jandarma ve emniyete gerekli talimatlar verilmiş olup yakalanan aşırı tonajlı araçlara ceza uygulanmaktadır. Fakat 780 kilometrelik yol ağının 24 saat denetlenebilmesi mümkün olmadığından bu konuda başta muhtarlar olmak üzere vatandaşların yapılan yatırımları sahiplenerek bu durumdaki araçların geçişine tanık olduğunda bunu hemen yetkililere bildirerek denetimlere yardımcı olması gerekmektedir, bu konuda maalesef bu güne kadar etkin bir sahiplenme girişimine rastlayamadık. Ayrıca ihtiraza konu hususlarla ilgili olarak 2011 yılında yapımı tamamlanan yol işlerini gerçekleştiren firmaların elimizde teminatları mevcut olup, yapım hatalarından dolayı meydana gelen bozulmalar ya kendileri tarafından onarılacak yada teminatları alıkonularak tarafımızca zaten bu onarımlar gerçekleştirilecektir. Bu hususta kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Ancak köy muhtarları olarak sizlerden yapılan çalışmalara sahip çıkarak üzerinize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmenizi özellikle beklediğimi bilmenizi istiyorum. Dedi

Ardından Birlik Tüzüğünün 5. Maddesinin değiştirilmesi görüşmelerine geçildi, Birlik Saymanı Şevket Çelebi tarafından okunan 5. Maddenin eski hali ve yeni yapılan düzenlemeler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren  Kaymakam Harun Başıbüyük, tüzüğümüzün 5. Maddesi 2011 yılında Mülkiye Başmüfettişliğince yapılan denetlemede kapsamının çok genel olduğu bu nedenle kapsamının daraltılması gerektiği hususundaki tenkit nedeniyle yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Yapılan yeni düzenleme ile birliğin görev ve yetkileri şüpheye yer bırakmayacak bir çerçeveye oturtulmuştur. Bu konuda çevre ilçelerden de örnekler alınarak daha sonra sıkıntı yaşanmayacak bir madde metni ortaya konmaya çalışılmıştır.dedi yeni madde metni üyelerin oyuna sunularak oybirliği ile kabul edildikten sonra. Gündemin diğer maddelerine geçildi.

Birliğin 2012-2013 yılı Plan ve Bütçe komisyonu için 5 üye ve ihale komisyonu için 2 üyenin belirlenmesinden sonra,  2012-2013 Birlik daimi encümenliği seçimine geçildi, bir yıllık birlik daimi encümenliği için seçilmesi gereken 2 il genel meclis üyesi ve iki muhtar üye için il genel meclis üyelerinden Seyfi Arslan, Emine Özer ve Ali Özgören aday olurken,  muhtarlardan da Korukçu Köy Muhtarı Osman Avşar, Aygeçti Köy Muhtarı Cengiz Çelebi, Aşağı Dolay Köy Muhtarı Kaddafi Zorooğlu ve Yamaç Köy Muhtarı Recep Dönmez aday olacaklarını bildirdiler, yapılan gizli oylama sonucunda il genel meclis üyelerinden Seyfi Arslan 57, Emine Özer 52 ve Ali Özgören ise 58 oy aldı, muhtarlardan da Korukçu Köy Muhtarı Osman Avşar 60, Aygeçti Köy Muhtarı Cengiz Çelebi 41, Aşağı Dolay Köy Muhtarı Kaddafi Zorooğlu 52 ve Yamaç Köy Muhtarı Recep Dönmez 26 oy aldı, en çok oyu alan İl genel meclis üyelerinden Seyfi Arslan ve Ali Özgören ile Muhtarlardan Korukçu Köy Muhtarı Osman Avşar  ve Aşağı Dolay Köy Muhtarı Kaddafi Zorooğlu 2012-2013 yılı Birlik Daimi Encümenliğine seçildiler.

Yapılan seçimden sonra köylerin genel sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunulduktan sonra Birlik Başkanı Kaymakam Harun Başıbüyük toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür ederek toplantının tamamlandığı üyelere duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi