Konuyla ilgili yaptığımız araştırmaya göre,

Konuyla ilgili açıklama yapan bazı vatandaşlar,” İlçemiz ve Tepe kasabamızda ciddi manada doğalgaz ihtiyacı vardır. Doğalgaz yakıt tasarrufu, ucuz olması, temizliği ve en önemlisi sanayi üretiminin ve tesislerin artırılması açısından oldukça önemlidir. Dediler.

Vefik Çelebi “İlçemizin doğalgaza çok ciddi manada ihtiyacı var. İlçe nüfusu 112 Bin’i geçti. Doğalgaz boru hattı ilçe merkezinde geçmekte, fakat ilçemiz doğalgazdan faydalanmıyor. Dedi.

25665.jpg

Bismil ilçesinin doğalgaz ihtiyacı, Ak Parti Diyarbakır 25. Dönem Milletvekili Aday adayı Uz.Dr. Vefik Çelebi’nin de gündemindeydi.

Çelebi, doğalgaz gelmesi için başta kamu kurumları olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

Çelebi  “Doğalgazın yatırımları BOTAŞ tarafından sağlanmaktadır. Bismil’in içinde Botaş Boru hattı geçmektedir. Bu hat bir tanesi Diyarbakır-Batman- Bir hatta Bismil Tepe tarafından Savur ve Mardin iline gitmektedir. Boru hatları ilçemizde geçmekte ama ilçemiz faydalanmamaktadır. Bu konuda vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekir. Bakanlar kurulu kararı ile az yüzde altmış oranında başvuru olursa o ilçeye doğalgaz götürüleceği belirtiliyor. Bölgelerin istek ve talepleri doğrultusunda BOTAŞ ihtiyacı olan il veya ilçeye doğalgaz kazandırıyor. Doğalgazın ne kadar ekonomik ve çevreci olduğu konusunda vatandaşımızı bilinçlendirmeliyiz. Bismil Nüfusu 112 bini geçti.  Bismilliler olarak dünyadaki ve ülkemizdeki bu gelişmelere kapalı kalamayız. Doğalgaz ilçemiz için gerekli bir enerji kaynağıdır. Şeklinde konuştu.

 Doğalgazın Bismil İlçesindeki ekonomiyi olumlu etkileyeceğini hatırlatan Vefik Çelebi “Eğer bir vatandaş 85 Türk Lirasına aldığı tüpün maliyetinin doğalgaz ile birlikte 10-15 liraya düşeceğini bilse bu konuya gereken ilgi ve alakayı en iyi şekilde gösterirlerdi. Biz bu durumu halkımıza anlatmak için buradayız. Özellikle sanayi yatırımcılarımız için doğalgaz konusu önemlidir. Özellikle kış mevsiminde halkımızın elektrik faturaları oldukça kabarık geliyor. Bugün bir tüp 85 TL. Doğalgaz ile birlikte bu maliyet çok cüzi bir rakama düşecektir. Doğalgazın Bismillimize gelmesi oldukça önemli.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi