Sıcaklardan dolayı oruç tutanların gündüz dışarı pek fazla çıkmamasıyla işleri azalan esnaf, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla işlerinin açılmasını dört gözle bekleyerek, piyasanın canlanmasını umuyorlar.
Gelen sıcaklarla birlikte işlerinin azaldığını ancak Ramazan Bayramı'na yakın tekrar piyasanın canlanmasını umduklarını dile getiren ayakkabı satıcısı Adil Güven, “Sıcaklardan dolayı işlerimizde durgunluk yaşanıyor. Vatandaşlar oruç tuttukları için gündüz pek dışarı çıkmıyor. İşlerimiz bölgede cereyan eden olaylardan dolayı da düşmüş durumda. Kiramızı dahi çıkarmakta zorlanıyoruz. Bizler işlerimizin açılacağını umduğumuz Ramazan Bayramı'nın gelmesini bekliyoruz.” dedi.
Sıcakların artmasıyla beraber oruç tutanların fazla dışarı çıkmadığını ve bu yüzden akşam saatlerinde piyasanın az da olsa canlandığını vurgulayan giyimci esnafı Yakup Ayaz, “Yaklaşık 5 gündür sıcaklardan dolayı işlerimiz de durgunluk var. Satışlarımızda düşüş yaşandı. Ramazan Bayramı'nın son bir haftasında piyasanın canlanacağını düşünüyoruz. Şu anda satış yapıyoruz ama istenilen düzeyde değil. Esnaf olarak bayramı dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.
Henüz işlerinin tam olarak açılmadığını belirten konfeksiyoncu Engin Bulut ise “Ramazan'da havaların sıcak olması işlerimizi düşürüyor. Sıcaklıklar, vatandaşın alışverişe çıkmamasına sebep oluyor. İftardan sonra kısa bir yoğunluk yaşanıyor. Bayramdan bir hafta önce işlerimizin çok yoğun geçeceğini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi