Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, İlçede iç tüketimi canlandırmak için “yerli ürün'' seferberliği başlatılmasını istiyor. ürün kullanımının teşvik edilmesiyle birlikte İlçe sanayinin üretim çarkının yeniden dönmesi ve işçi alımının artması bekleniyor.

 Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şehmus Gelen yaptığı açıklamada, büyük alışveriş merkezlerinden dolayı yerli ürünlere talebin hayli düştüğü, bu nedenle  ödemelerini yapmadıklarını, kira ve diğer giderlerini karşılayamadıklarını bu nedenle bazı esnaflarımızın işyerini kapattığını, kimisinİn ise işyerini kapatma aşamasına geldiğini ifade etti.

YERLİ ÜRÜNE DESTEK OLMA ÇAĞRISI

Esnaflarımızın bu sıkıntıları gidermek için Bismil halkının alışverişlerini yerel Ürünleri alınması Bismil Yerli sebzelerin alınması gerektiğini ifade eden Gelen, vatandaşın kendi mahalle bakkallarından, manavından, zücaciyesinden vs. yapmalarını ve esnafımıza destek olmaları çağrısında bulundu.

  Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şehmus Gelen, İlçede yerel ürünleri desteklemeleri halinde esnaflarımızın işyerini kapatmak zorunda kalmaktan kurtulacaklarını, nakit para akışının ilçemizde kalmasının sağlanacağını, üretime dayalı istihdamın artacağını, küçük esnaflarımın kapılarını kapatılmasının önüne geçileceğini ve işsiz kalma riskinin azalabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi