Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi çatışmaların son günlerde yoğunlaştığı Rojava halkına destek olmak amacıyla maddi destek kampanyası başlattı.


Aralarında DBP Bismil İlçe Örgütü, Bismil Belediyesi, Eğitim Sen, Kesk, Meya-Der, Dökh, Kürdi-Der, Özgür Yurttaş Dernekleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü Rojava'ya destek kampanyası başlattı. Bismil Belediye binası önünde açılan stantta yapılan açıklamaya Belediye Eş Başkanı Cemile Eminoğlu, DBP Bismil İlçe Başkanı Kerim Yıldız ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

Açıklama yapan DBP İlçe Yöneticisi Şirin Koçeroğlu, Rojava'da yaşananlara değinerek, herkesin Rojava halkıyla dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

dscf9151.jpg

Koçeroğlu açıklamasının devamında, Bu amaçla ilçemizde başlattığımız bu yardım kampanyasına herkesin destek vermesini bekliyoruz. Ben burada tüm Bismil halkına çağıra bulunuyorum gün kardeşliğin birlik ve dayanışmanın günüdür" dedi.

Yardım kampanyasına, vatandaşların Bulgur, Pirinç,  Mercimek, Makarna, Şeker, Gıda,  İlaç ve Çocuk bezi gibi çeşitli yardımlar yapıyorlar. Kampanya kapsamında belediye tarafından toplanacak olan yardımlar, Süriye'deki Rojava'ya ulaştırılacak.

 

Editör: Haber Merkezi