31 Mart yerel seçimlerine 3 gün kala partilerin çalışmaları devam ediyor. HÜDA PAR’IN Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez geçtiğimiz günlerde gençlerle bir araya gelerek sorularını ve merak ettiklerini yanıtladı. Gençler, Bilmez’e oldukça zor sorular sordu.

Bilmez’in uyuşturucu ve madde bağımlılığı, evlilik, iş imkanları ve eğitim ile ilgili verdiği cevaplar dikkat çekerken uyuşturucu baronlarına seslendiği video ise gündeme oturdu.

Bilmez, ilçede uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceklerini ve gençleri bu beladan kurtaracaklarını söyledi.

Bilmez ayrıca seçilmeleri halinde gençlere iş, meslek ve evlilik konusunda sonuna kadar yardımcı olacaklarını söyledi.

Bilmez’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Gençleri uyuşturucu belasından kurtaracağız”

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez Gençler 1

“Memleketimizde uyuşturucu meselesi öyle bir seviyeye geldi ki, toplumu tıkanma noktasına getirdi.

Bu nedenle şunu söylemek istiyorum ki gerçekten neredeyse her gece başımı yastığa koyduğumda bu aklıma geliyor ve beni fazlasıyla üzüyor, zira bu memleket Müslüman bir memleket, Müslüman ailelerin çocukları nasıl oluyor da bu illete alışıyor, alıştırılıyorlar, beyinleri uyuşuyor. TV ve haberlerde görüyoruz bu nedenle anne ve babalarını darp ediyor, öldürüyorlar, paralarını, değerli eşyalarını çalıyorlar. Ebeveynlerini kandırıyorlar.

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez Gençler 4

Tabi bu mesele de 1 2 günlük bir mesele değil, 30 40 yıllık bir sorun, bunun için sabır ve hikmet gerekiyor. Bunun tıbbi olarak teşhis edilmesi tedavi edilmesi gerekiyor, alimlerin, ulemaların bunun için toplumu bilinçlendirmesi gerekiyor.

Bismil özelinde konuşacağız, eğer Allah bir gün nasip ederse Bismil’de belediye başkanlığını alırsak, tabi önce bu işin teknik olarak altyapısını hazırlamak gerekiyor. Bismil Belediyesini alırsak, başta istihdam olmak üzere tüm imkanlarımızı bunun için kullanmamız gerekecektir. Tabi gençleri önce bu illetten kurtarmamız lazım. Ardından bu gençlere iş vermek, onları evlendirmek gerekiyor. Bunun için imkanları kullanacağız.”

Uyuşturucu baronlarına: seslendi: “Bismil’de bu uyuşturucuyu satarsanız…”

“Tabi bu işin muhakkak bazı sıkıntıları ve riskleri olacaktır. Biz de diyoruz ki, eğer Bismil’de varsa uyuşturucu baronları diyorlardır ki sizi bu koltuğa, bu göreve getirirsek ‘sizin uşağınız’ olalım, ben de onlara diyorum ki ben de bu göreve gelirsem size Bismil’de bu uyuşturucuyu sattırırsam ben de ‘sizin uşağınız’ olayım.”

“İmkanı olmayan gençlerimizi evlendireceğiz”

“Kız olsun, erkek olsun Gençlerimiz evlilik çağına geldiklerinde ki peygamber efendimizin de tavsiyesi ve sünnetidir, insani olarak da mutlaka gençlerimizi evlendirmemiz lazım. İmkanı olup da evlenmek isteyen gençlerini evlendirmeyen aileler muhakkak ziyana uğrayacaklardır.

Fakat insan halidir imkanı olmayabilir insanın. Herkesin muhakka bazı ihtiyaçları vardır. Biz gençlere bu sözü veriyoruz.

Daha önce açıkladığımız projelerimiz olan imar ve organize sanayi projeleri ile gençlerimize iş imkanı sağlayacağız.”

“Gençler için ilçemizdeki zenginlerden isteyeceğiz”

“Evlilik konusunda Bismil ilçemizin zenginlerinden istifade edeceğiz, bu konuda onlardan destek isteyeceğiz. Zekatı olsun sadakası olsun, ‘bu gencimizi evlendireceğiz gel sen de yardımcı ol, sana borcumuz olsun’ diyeceğiz.”

“Onlar için dilencilik yapacağım”

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez Gençler

T”abi eğer hiçbir imkanımız olmazsa, elimizde hiçbir imkan kalmazsa bunu yapacağız. Söz veriyorum gidip onlar için dilencilik yapacağım, sırf onları evlendirebilmek için. Yeter ki gençlerimiz boynu bükük olmasın, başları dik olsun.

Gençlerimiz için aracı olacağız, fakir olduğu için işsiz olduğu için kendisine kız verilmeyen gençlere kefil olacağız, onlara iş bulup kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacağız.

Bismil’in zenginlerinden bu konuda yardım isteyeceğiz, Bismil’in zenginleri elini taşın altına koymalıdır. Bu onlar için bir şereftir, kendi halkına, kendi gençlerine yardımcı olmak, bunun üstesinden gelmeleri lazım. Korkmasınlar daha da zengin olacaklardır. Yolsuzluğa ve harama izin vermeyeceğiz, haram yolları engelleyeceğiz. Ancak meşru yollardan kazanmalarına yardımcı olacağız, teşvik edeceğiz.”

“Bismil’de organize sanayi olmazsa olmazımızdır”

“Bismil, nüfusu ile imkanları ile ve zenginliğiyle büyük bir ilçe, ancak organize sanayi tarafında sınıfta kalmış. Organize sanayinin olması beraberinde büyük bir istihdamı getirecektir.

Bismil’de pamuk, mısır, buğday, mercimek ve her türlü tahin ürünleri yetişiyor ancak organize sanayi olmadığı için bu ürünler başka illere gönderiliyor ve orada işleniyor.

Diyarbakır’ın pamuğunun yüzde 40’ı Bismil’de yetişiyor.

Bismil’de yetişen ürün başka illere gidiyor, oralarda işleniyor ve bize geri gönderiliyor.

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez Gençler 3

Bismil’de Batman yolu üzerinde 1600 dönüme yakın bir arazi var, tarıma çok elverişli değil. Konum olarak da Batman’a ve hava alanına yakın. Uluslararası karayolu üzerinde. Burada Organize sanayi yapılırsa yüzlerce beki binlerce yeni iş alanları açılır. Fabrikalar açılır. Gençlerimiz, işsiz vatandaşlarımız göç etmek zorunda kalmaz. Burada iş ve meslek sahibi olurlar, bu durumda hem zenginlerimiz daha da zengin olur hem de yoksul vatandaşlar sefaletten ve fakirlikten kurtulurlar.

İkinci olarak da gençlerimiz göç ettikten sonra gittikleri illerde kötü alışkanlıklar ediniyorlar. Ailelerinden kopuyorlar.

Bu nedenle organize sanayi Bismil için olmazsa olmazdır. Eğer biz belediyeyi kazanırsak kesinlikle organize sanayi birinci şartımızdır. Bu işe ön ayak olacağız. Bismil’de binlerce insanımızı işsizlikten kurtaracağız.”

Lise ve üniversite öğrencilerine eğitim desteği

“Bazı adaylar seçilmeleri halinde üniversite öğrencilerine şu kadar para vereceğiz diyorlar, bu iyi bir şey elbette. Ama öncelikle bizim öğrencilerimizi el açtırmaya, el açmaya alıştırmamamız lazım.

Üniversiteli gençlerimize, öğrencilerimize iş imkanları sağlamamız meslek edindirmemiz lazım. Bunun için onlara yardımcı olmalıyız ki öğrenciler gidip kimseden istemek zorunda kalmasınlar.

Tabi bu imkanlarımız da olmazsa onlara yine de yardımcı olacağız fakat onlara şu bilinci de kazandırmak istiyoruz ki, kendisi de bir gün meslek sahibi olduğunda iş sahibi olduğunda kendisi gibi yardıma muhtaç olanları unutmasın o da onlara yardım etsin.

Şu anda da birçok yerde öğrencilerimize yardımcı oluyoruz, yurt imkanı bulamayan öğrencileri yurtlara yerleştiriyoruz ve rahatça ücretini verebilecekleri öğrenci evleri imkanlarını sağlıyoruz. Gençlerimize belediye imkanları ile yardımcı olacağız, minnet ve töhmet altında bırakmadan, herhangi bir yere bağlanmak zorunda bırakmadan ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Tabi öğrencilerimizin, gençlerimizin kendi ayakları üzerinde durmasını, iş, imkan ve meslek sahibi olmalarını sağlamak zorundayız, birinci önceliğimiz bu olmalıdır.”

Muhabir: (Kamuran Turgay)