Bismil’in kırsal mahallelerinde (köy) yol, stabilize, iyileştirme, genişletme ve menfez çalışmaları yapan  Bismil Belediyesi, bu çalışmalarla ilçe tarihinin en önemli hizmetleri yapmış oldu.

Uzun yıllar boyunca yolları yapılmayan veya yapılan ama kullanılamaz hale gelen köy yollarında çalışma yapan Bismil Belediye, yaptığı hizmetlerden dolayı halkın gönlüne taht kurdu. Kırsal mahallelerde yol ve iyileştirme çalışmaları yapan Bismil belediye, yol çalışması yaparak, belediye tarihinde yapılmamış bir hizmete daha imza attı.

bismil-belediyesinden-koylere-hizmet-atagi-1-870x420.jpeg

Konu ile ilgili açıklama yapan Eş Başkanı Ayaz” Uzun yıllar boyunca ihmal edilmiş görmezden gelinmiş köy ve kırsal mahallelerimizin yol ihtiyaçlarını analiz ettik bu ihtiyaçlar doğrultusunda köy yollarımızı daha hızlı bitmesi için mesai saatleri gözetmeksizin çalışmaya başladık”, dedi.

Hizmette en çok ihtiyacı olan kırsal mahallelerde çalışmalara başladığını ifade eden Ayaz; “Hizmete ihtiyacı olan köyden başlamak üzere köy yollarımızı çamurdan topraktan kurtarmak için Fen işleri ekibimiz canla başla çalışıyor.  Bu tabii ki geçici bir çözüm önümüzdeki aylarda kalıcı çözümler için çalışacağız.  Öncelikle grup yollarında başlamak üzere asfalt olmayan köy yollarını asfaltlama çalışması yapacağız.   Daha sonra insanların hayatı daha yoğun geçtiği cami, okul ve taziye evleri gibi yerlere giden yolları taşlarla döşenme çalışmalarımız olacak,” dedi.

Türkmenhacı, Kazancı ve Sarıtoprak köyleri başta olmak üzere tüm kırsal mahallelerinde yaşam şartlarının iyileştirilmesi için mahalle içi yollar, bağlantı yolları ve mahalle meydanında berkitme yol yapımı çalışması sürdürülüyor. Köy içi yollarının yanı sıra cami, okul ve taziye evi yol çalışmaları ve stabilize çalışmaları yapıldı.

 

Editör: Haber Merkezi