Uzun süredir otobüsler için beklenen karar il trafik komisyondan cuma günü geldi

Bismil’e Hayırlı olsun.

Halkın hizmetine konulması planlanan otobüslerin için Diyarbakır İl Trafik komisyonu tarafından verilecek olan D4 Toplu Taşıma Belgesi'nin alınması otobüsler beklenmeye alınmıştı.

29 Şubat’tan beri otobüslerin faaliyete geçmemesi üzerine vatandaşlar beklenti içinde olmuştu. Belediyenin D4 Toplu Taşıma Belgesi alındıktan sonra otobüsler halka hizmet sunmaya başladı.

Bismil-Diyarbakır arası ulaşımı sağlamak üzere bu seferlere başlayan Belediye otobüsleri hizmet vermeye başladı.

Halkın rahatlıkla binebileceği şekilde düzenlenen 3 otobüsün her birinin 40 yolcu kapasiteli olduğu ve sabah saat 07.00'dan gece saat 18: 00'a toplu taşıma hizmeti vereceği, hareket yeri ise  belediye önü olacağı belirtildi.

12.20120604101144.jpg


Otobüslerin sefere başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bismil Belediye Başkanı Yardımcısı Fethi Gürbüz, otobüsleri ilçe halkının talepleri doğrultusunda satın aldıklarını söyledi. Gürbüz, "öncelikle otobüslerin Bismil halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Buradaki amacımız, Bismille hizmet etmek, hizmet ederken de kalitenin en iyi şekilde sunulması için 3 tane yeni otobüsü araçla halkımıza daha konforlu araçlarla ulaşım hizmeti vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yeni alınan araçların ücretleri ise 3 TL öğrenciler için ise 1,50 olacak

11.20120604101213.jpg

Editör: Haber Merkezi