Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde yasalarda kısmi değişiklikler ve yenilikleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçtiğimiz aylarda 8. Yargı Paketi'ni kabul ettik. Şimdi ise 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz" dedi.

Son 22 yılda Türkiye'nin hukuk devletinin tahkim edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ve ceza adalet sisteminin insan haklarına uygun şekilde geliştirilmesi konularında önemli adımlar attığını vurgulayan Tunç, şunları söyledi: "Ulusal politikalarımız ve AB süreci kapsamında yasalarımızı güncelledik, çağın gereksinimlerine uygun hale getirdik. Temel kanunlarımızı tamamen yeniledik. Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu gibi temel yasaları çağa uygun hale getirdik. Dünya çapında en modern yasal çerçeveye sahip bir ülkeyiz."

Adalet Bakanı Tunç ayrıca ceza infaz sisteminde teknolojiyi kullanmaya yönelik önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "E-duruşma sistemiyle bugüne kadar 1 milyon 670 bin duruşma yapıldı. Avukatlarımızın talepleri doğrultusunda sistemdeki aksaklıkları gidermek için çalışıyoruz. Elektronik tebligat da önemli bir adım oldu, bu kapsamda 213 milyon tebligat elektronik ortamda gerçekleştirildi" dedi.

Adalet Bakanı Tunç, uygun olmayan cezaevlerini kapatıp modern cezaevleri açtıklarını da sözlerine ekleyerek, cezaevlerindeki yoğunluğa çözüm arayışlarını sürdürdüklerini ifade etti. Ayrıca, Ceza İnfaz Kurumları Arama Kurtarma (CEKUT) personelinin başarılı çalışmalarını da vurgulayarak, AFAD ile işbirliği içinde önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ