Bakan Eker, Diyarbakır'da, beraberinde Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile AK Parti Çınar ilçe Başkanlığının Çınar Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen 4. olağan kongresine katıldı.

Eker, kongrenin açılışında, AK Parti'nin bir hizmet kervanı olduğunu, 10 yıldır Türkiye'nin siyasi hayatında ülkenin kalkınma alanında sağladığı gelişmelerle milletin daha yüksek bir refah düzeyine ulaşması, daha demokratik ve sivil bir iradeyle yönetilmesi için büyük çabalar sarf eden bir parti olduğunu söyledi.

Eskiden bölgedeki insanların ana dilini rahat konuşamadığını, annelerin çocuklarına Kürtçe isim koyamadığını ifade eden Eker, bunun bir haksızlık olduğunu, bu nedenle demokratikleşme, sivilleşme ve insan hakları alanında attıkları adımlar gibi, bu alanda da adımlar atarak vatandaşların ana dili olan Kürtçeyi rahat konuşabilmesi ile ilgili projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Eker, kimsenin bu topraklarda kendilerinden daha fazla söz sahibi olmadığını ifade ederek, ''Eğer mesele bir etnik kimlikse, kimse bizden daha fazla Kürt değil. Dolayısıyla biz bu bölgede evrensel insan haklarına dayalı hak ve hukuka riayet eden sevgi ve barış medeniyetini inşa etmenin işçileriyiz.

Diyarbakır'da 2 Bin 586 Projeye Yüzde 50 Hibe Vermişiz"

Diyarbakır'da 2 Bin 586 Projeye Hibe Verdiklerini Belirten Bakan Eker, Bunun Parasal Karşılığının 47 Trilyon Olduğunu Kaydetti.

"Çınar'da Bu Faaliyetlerde Yapılıyor. Nedir O? Kral Kızı Dicle Barajı'nın Suyunu Buradan Savur'un Eteklerine Kadar Götürüyor. Bütün Bu Düzlüklerdeki Tarım Arazilerini Sulayacak Büyük Devasa Proje. 7 Milyon Dönüm Bunun Yarısı Bitti. 2012 Yılında Kalanı Bitti. Bu Köylerde Başka İhtiyaçlar Var Onu Da Gideriyoruz. Biz Diyarbakırlı Köylüye Daha Çok Nasıl Yardımcı Oluruz Diye Bunları İlave Ettik. Mesela Kanalizasyon Fosseptik Yapalım. 445 Köy. Ben Milletvekili Olduğunum 847 İçme Suyu Yoktu. Bin 155 Tanesine Su Götürdük.

Ak Parti Çınar İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'nde Seçimlere Tek Aday Olarak Giren Fesih Delil, 400 Delegeden 260'ının Oyunu Alarak Tekrar İlçe Başkanlığına Seçildi.

 

Editör: Haber Merkezi