Diyarbakır'daki mazbata töreninde yaşananlara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması vatana ve millete namus borcudur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den Bakan Şimşek’e: ‘müfsit’

Bahçeli Dem Parti Ve Bakan Şimşek’e Çattı 2

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yayınladığı mesajda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı.

Bahçeli, yazılı açıklamasında Mehmet Şimşek için isim vermeden "Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" dedi.

“Mallarına-mülklerine el konulsun, kapatma davası açılsın, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın, kayyum atansın”

Bahçeli Dem Parti Ve Bakan Şimşek’e Çattı 1

Yayımladığı mesajda DEM Parti'ye ilişkin çok sert ifadeler kullanan Bahçeli:

Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi, tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur. Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürge ülkesi veya çadır devleti görenlerin taşıdıkları sorumluluk ne olursa olsun bedel ödemeleri hayat memat konusudur. Sandık sonuçlarını, bekamızın ve bağımsızlığımızın önüne, hatta üstüne çıkarmaya gayret eden terör maşalarının ateşle oynadıklarını ikazla bildirmek tarihi bir vazifemizdir. Bu nedenle, Millet Meclisimizin açılması ile başlayan sürecin manasını ayrıntıları ile bilmenin, devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan tehditlerin doğru anlaşılmasında mühim bir tesiri olacağına inanıyorum. Türkiye'yi Mondros ve Sevr şartlarına tekrar sürüklemeye çalışan terör piyonları bu hesap hatasının sonuçlarına en ağır şekilde katlanmak durumundadır. En müşkül anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin, bugün yeni metotlarla şanslarını bir kez daha denemeye kalkışmaları beyhude bir çabadır. Tarihin acı ve tatlı hatıralarla kapanmış sayfalarını, son bulmayan intikam duygularıyla, asla hak etmediğimiz insanlık dışı iftiralarla yeniden açılmasına heveslenmek dikkat etmemiz gereken bir tehlike olarak karşımızdadır" ifadelerinde bulundu.

Neler yaşandı? Bakanlık açıklama yapmıştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in IMF Bahar Toplantıları kapsamında katıldığı panelde Türk vatandaşları için kullandığı ‘locals’ kelimesi tartışma yarattı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de yaptığı bir konuşmada kullandığı 'locals' kelimesinin 'yerel halk' olarak çevrilmesiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada 'locals'ın 'yerel yatırımcıları' ifade etmek için kullandığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" açıklaması yaptı.

Bakanlığın saat 11:41’te yaptığı açıklamanın ardından MHP’den yapılan bu açıklama ayrıca dikkat çekti.

Editör: Nurşen Ağar