Öğrenci ve velileri İmam Hatip Liselerini tercih çağrısından bulunan Aras, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Proje okulları kapsamında Bismil’de de Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi açılmıştır.

İHL “Recep Tayyip Erdoğan tarafından takip edilmektedir”
Proje okulların özellikleri hakkında konuşan Aras,” LGS Puanıyla tercih edilir, İngilizce dil ağırlıklıdır, Yönetmelik ve prosedür olarak direk Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır, Öğretmenleri okul idaresi tarafından seçilerek MEB gönderilerek  atanması yapılmaktadır, Sosyal ve Kültürel etkinlikler ağırlıklı (Futbol,yüzme havuzu,Geziler ( yurt içi ve yurtdışı Tarihi yerler) Halı saha, Basketbol, Voleybol gibi), Ders çalışma etüt sınıfları mevcut olup en önemlisi ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat  takip edilmektedir, dedi.

Bismil’deki Proje Okulu Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Lisesidir
Bismil’de Proje okulu, Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimleri Lisesi  olduğunu hatırlatan Aras, “İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi tarafından Bismil'e 160 kişilik Öğrenci Yurdu ve 16 Derslik Selahaddin Eyyubi Özel Projeli İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimleri Lisesi İlçemize kazandırılmıştır. LGS girmiş ve yüksek puan almış öğrenciler için en ideal olan okul burası olduğunu belirtti.
Aras “Sizin çocuklarınız bizim için “1’incidir."Eğitim bir deryadır sizin incileriniz bizim deryadaki yerini alsın. Maalesef sınırlı kontenjan olduğu için sadece başarılı olanlar değil en başarılı olanlar başvuracaktır. Lütfen başvuruda geç kalmayınız. Kariyerinizin ilk basamakları olan bu liselerimizin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Çağdaş eğitimin tanımı olan bu projeli okullar rakip tanımaz.  Başarıları gösterecek öğrencilerimizi bekliyor. İşaretlediğiniz her doğru şık sizde de daha şık duracak bir okula taşımalı” şeklinde konuştu.

Bu okulda mezun olanların İlim ve İrfan çerçevesinde Ülkemizin geleceğine katkı sunacağını belirten Aras, “İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrenim gören öğrencilerimiz ilim irfan çerçevesinde ülkemize, bölgemize ve Ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak, yön verecek bilgili ve donanımlı bir nesil yetiştirilmektedir.
Neslimizin ve geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın en iyi ve en kaliteli eğitimi almasının bir hak olduğunu ve özellikle anne ile babanın da bu hakka önem vermesi gerektiğini belirten Aras,” Çocuklarını  kalitenin doruk noktası olan okullardan biri olan proje okulu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine göndermelidir. Bu şekilde çocuklarının kirli bir çevreden ve kötü alışkanlıklardan alıkoyacakları gibi, yârinin eğitimli birincileri kervanına da katilmiş olacaklar” dedi. 

İHL Mezunların Üniversite Kazanma İhtimali Yüksek

Bu okullarda mezun olanların Üniversite kazanma ihtimalin çok yüksek olduğunu belirten Aras, “Çocuklarımızın Ülkeye ve topluma faydalı bireyler olmasını istiyorsanız. Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine gönderilerek en iyi üniversiteye garantili bir birey olarak çıkacaktır”, dedi
Geleceğe ümitle bakmamızı istiyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmek gayretini göstermeliyiz diyen Aras ,”Çünkü çocuklarımızı ihmal edersek, geleceğimizi imha ederiz."  Özel Proje Okulu İHL Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Osmanlı'da Enderun mektebi ve Selçuklular'da  Nizamülmülk medresesi  gibi değerli eğitim kurumudur.  Genç Öğrencilerimizi her geçen gün  kendi kültüründen, Tarihinde, Manevi duygularda uzaklaştırarak , düşünmeyen fikir üretmeyen emperyalist ve komünist düşüncelerin maşaları olan bir gençlik oluşturmaya çalışmaktadır. Bunu çözümü; okuyan, düşünen ve kendini bilgiyle geliştiren, İslam şuuruyla bilinçlenmiş, Dünyayı iyi tanıyan özgüveni yüksek, milli manevi değerleri bilen, misyon ve vizyon sahibi olarak gelecek vaat eden öğrenci yetiştirme hedefi olan Özel Projeli Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olduğunu söyledi. 
Huzur ve güvenli ülkemiz için, temiz bir toplum için, kaliteli eğitim için, Çocuklarımızı geleceği için Özel Projeli Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine gönderelim, diye ifade etti.

Bu Okuldan Mezun Olan Hiçbir Öğrencimiz Pişman Olmamıştır
Bu okula giden hiçbir öğrenci pişman olmadığını söyleyen Aras, “LGS’de puanlarını alarak lise tercih sürecine giren tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İHL’leri bu süreçte ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir. Yeni sistemde proje İHL’lerimiz puan sıralamasına göre, diğer İHL’lerimiz ise adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt alacaklardır. İmam Hatip Liselerini tercih eden ve bu okullarımızdan mezun olan neredeyse hiçbir öğrencimiz Allah’ın izniyle pişman olmamıştır.”  Dedi.

415-002.jpg

 

Editör: Haber Merkezi