Bismil'deki İslami Sivil Toplum kuruluşlarını ev sahipliği yaptığı ve Anadolu 'Evet' platform sözcü'sü ve üyeleri tarafından konferans verildi.

Açılış selamlama konuşması BİSTK Koordinatörü M. Şerif Aras yaparak başladı.  

Aras selamlama konuşmasında, Bu ülkenin ecdatları nasıl Malazgirt' de Bizanslılara karşı birlik olup, zafer kazanmışlarsa, nasıl dedelerimiz Çanakkale'de beraber şehit olmuşsa, bugün bizlerde Bu ülkenin evlatları olarak, emperyalist güçlere ve işbirlikçilere karşı bir ve beraber olacağız ve hakla yürüyüp hakkı göstereceğiz dedi. 

Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen Yeni Anayasa' konferansına konuşmacılar Alattin Parlak, Ömer Evsen ve Av. M.Şerif Aydın birer konuşma yaptı. Yeni Anayasa konferansında moderatörlüğü  Av. Aydın Ak yaptı.

Güneydoğu’daki STK’ların desteğini arkasına alarak bir çok ilde örgütlenen platform, Güneydoğu’dan başlayarak bütün Türkiye’ye yeni anayasayı ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıyor. Platformun tanıtım afişlerini Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca hazırlaması dikkat çekici bulundu.

Bismil'de Anayasa konferansında konuşan Alattin Parlak ve Av. Şerif Aydın,  Bismil İlçemizde Anayasa Değişiklik paketi ve Referandum Sürecini konuştu.

Bismil'deki Anadolu Evet platformu ile Bismil'de 24 islami Sivil Toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği Anayasa konferansi ile ilgili olarak Milat Gazetesi yazarı Ahmet Ay yaptığı açıklamada,  BİSTK Anadolu EVET Platformu-BİSTK Konferansı son derece olumlu ve yararlı geçti. dedi.

Platformun sözcülüğünü bölgenin tanınan aktivistlerinden yazar Ahmet Ay üstleniyor.

"Anadolu Evet Platformu'nun Platform Sözcüsü Ahmet Ay, Ülke olarak, hükümet sistemi değişikliğini öngören bu referandumun iki seçenekli ancak milletimizin geçirdiği badireler göz önüne alındığında, iki seçeneğe sığdırılmayacak kadar hayati bir öneme sahip olduğunun farkında ve bilincindeyiz. dedi.

01-083.jpg02-107.jpg03-084.jpg04-052.jpg

 

Editör: Haber Merkezi