TFF 2. Lig’in 35. Hafta mücadelesinde en yakın rakibi 2. Sıradaki GMG Kastamonuspor 1966 ile karşılaşan Amedspor maçı kazanarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

I M G 4640I M G 4642I M G 4641

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 2

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 3 puan gerisinde bulunan ikinci sıradaki rakibi Kastamonuspor’a konuk oldu. Maçta 3. Dakikada Eyüp Oskan’ın attığı gol ile 0-1 öne geçen Amedspor geride kalan dakikalarda kalesini gole kapatarak maçtan 3 puan ile ayrılmasını bildi.

Amedspor’dan şampiyonluğa dev adım! Amedspor’dan şampiyonluğa dev adım!

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 4

TFF 2. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor ve Amedspor, Kastamonu'da karşı karşıya geldi. Maçı tek golle kazanan Amedspor, ligin bitimine 3 maç kala 1. Lig'e yükselme yolunda önemli bir virajı dönmeyi başardı.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 3

Amedspor maçın 3. dakikasında Eyüp Oskan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Kastamonuspor'un maç boyu beraberlik arayışları sonuçsuz kalınca, Amedspor ligin ilk yarısında 2-1 yenildiği rakibini deplasmanda 1-0'la geçti.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 5

Bismil’de vatandaşlar sokağa döküldü, saatlerce kutlama yaptı

Bismil’de vatandaşlar maçı, Bismil Belediyesi’nin Kardeşlik Parkında açmış olduğu dev ekrandan izlediler. Amedspor’un golünde büyük bir sevinç yaşayan Bismilli Amedspor taraftarları maçın bitiş düdüğünün ardından Özgürlük Bulvarına akın ettiler.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 7

Amedspor’un şampiyonluk yolundaki kritik galibiyeti sonrasında sokağa dökülen Amedsporlu futbol severler galibiyeti soyasıya kutladı.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 6

Ellerindeki yeşil ve kırmızı meşaleleri yakan taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 8

Özgürlük Bulvarı başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında araç konvoyları ile korna çalarak tur atan Bismilli Amedspor taraftarları yaklaşmakta olan şampiyonluğun keyfini şimdiden çıkardı.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 9

Belediye önünde bulunan meydanda toplanan kalabalık bir grup havai fişekler ve konfetiler patlattı. Ardından davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 10

Ellerindeki atkıları ve bayrakları sallayan taraftarlar davul zurna ile halaya ve araç konvoyuna eşlik ettiler.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 11

Maçın bitiminin arından saatler boyunca devam eden kutlamalar akşam saatlerinde sona erdi. Kutlama yapan gençler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 13

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 12

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 14

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 15

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 16

Bismil’de Amedspor’un Zaferi Kutlandı 17

Muhabir: (Kamuran Turgay)