Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 3 puan gerisinde bulunan ikinci sıradaki rakibi Kastamonuspor’a konuk oldu. Maçta 3. Dakikada Eyüp Oskan’ın attığı gol ile 0-1 öne geçen Amedspor geride kalan dakikalarda kalesini gole kapatarak maçtan 3 puan ile ayrılmasını bildi.

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım 2

Kaleci Aykut Özer maç boyunca başarılı kurtarışları ile dikkat çekti.

Deplasmanda gelip gelen lider, Amedspor, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti. Diyarbakır’da ligin ilk yarısında oynanan maçı, konuk takım Kastamonuspor 1-2 kazanmıştı.

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım 1

Amedspor mutlu sona çok yakın!

Final niteliğindeki kritik karşılaşmayı 0-1 kazanan Amedspor mutlu sona çok çok yaklaştı. Bu galibiyetle puanını 77’ye çıkaran lider Amedspor, en yakın rakibi Kastamonuspor ile aradaki puan farkını 6’ya çıkardı.

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım

Amedspor’a 3 maçta 4 puan yetiyor!

Şampiyonluk yolunda dev bir adım atan Amedspor geriye kalan 3 maçtan 3 puan (1 galibiyet 2 mağlubiyet ya da 3 beraberlik) alsa dahi genel averajda önde olursa şampiyon olacak. Amedspor maçı tek farkla kazanarak Kastamonuspor ile ikili averajı eşitledi. Bu durumda genel averaja bakılacak. Amedspor genel averajda ve attığı gol sayılarında rakiplerine büyük bir fark atmış durumda. İlk maçı Kastamonuspor 1-2 kazanmıştı. Amedspor’un tek farklı galibiyeti ile ikili averaj eşitlendi. Amedspor, geriye kalan maçlarını kazanması ya da en kötü ihtimalle 3 maçtan 4 puan alması durumunda rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın şampiyon olacak.

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım 3

Bismil’de halk sokaklara döküldü!

Amedspor’un şampiyonluk yolundaki önemli galibiyeti sonrasında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde halk sokaklara dökülerek şampiyonluğu kutlamaya başladı.

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım 4

Amedspor’dan Şampiyonluğa Dev Adım 5

Muhabir: (Kamuran Turgay)