DİYARBAKIR-Mehmet Mehdi Ekerin Diyarbakır ve Bismil evladı olduğuna vurgulayan Bismil Ak parti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın” Ak parti genel başkan yardımcısı Mehmet Mehdi Ekerin her bayram arifesinde Bismil Tepe mahallesinde bulunan annesi mezarını ziyaret ettiği mezarlığa, 640 kilo patlayıcı konuluyor. Hangi zihniyet, hangi dilden ve ırktan bunu kim yapmaya çalışırsa kabul edilemez" diyen Akaydın, mezarın başına bomba koymanın tarihte görülmediğini kaydetti.. 


Bomba konulan yerler çok profesyonel olarak ayarlandığını söyleyen Abdulhadi Akaydın” Mehmet Mehdi Ekerin her ziyaretinde Annesinin hemen mezarın başında durur orda Fatiha okurdu teröristler özelikle annesinin hemen mezarı başında bir bomba bırakmışlar ve çeşitli yakın yerlere bombalar yerleştirmişler.  Bu bomba özelikle Mehmet Mehdi Ekere ve onunla birlikte olacak olan tüm teşkilatımız ziyaret Tepesine gelen ziyaretçiler kadın, çocuk ayırt etmek sizin 640 kilo bir tona yakın bombayı patlatacaklardı. Allah bizi korudu muhafaza etti. Yoksa yarın Mehmet Mehdi Eker Bey her bayram arifesi olduğu gibi babasının annesinin abisinin kabristanı ziyaret edecekti. Biz Bismil Ak parti ilçe teşkilatı üye ve gönüllerimizle Mehdi beyin sevenleri güvenlik güçleri polis, askerlerimiz beraber ben ona eşlik edecektik bomba fark edilmeseydi Türkiye büyük bir sansasyonel büyük bir olay ve haberinden kurtulmuş büyük bir gündemden Allah muhafaza etti. O bombalar patlamış olsaydı bakan beyle birlikte yüzlerce insan ölecekti taşlık köyünde patlayan bombadan daha büyüğü Tepe ziyaret tepesinde gerçekleşecekti Allah bizi korudu bu bombayı fark eden vatandaşa ülkemiz milletimiz minettar hepimiz müteşekkiriz öldürmeyen Allah öldürtmez” Dedi.  

Arife günü sabahı bayram olacak bir günde hangi zihniyet, amaç, ilke neden bunu yapar anlayamadığını söyleyen Abdulhadi Akaydın”  Türkiye cumhuriyetinde bir mezarın hemen önünde sıkıştırırmış bombalar ilk defa karşılaştığımız bir olaydır. Bu olayı yapan yaptıran haberi olan kim olursa olsun bu olayı şiddetle nefretle kınıyorum.dedi. 

 

 Bu bomba 10 yıl bu ülkede bakanlık yapan ve şuan İstanbul milletvekili olan genel başkan yardımcısı Mehmet Mehdi Ekerin şahsında devlete kast edildiğini ifade eden Akaydın, Türkiye ne zaman güçlenirse uzaktan kumandayla efendileri tarafından Türkiye ye musallat edilen bu çeteler, caniler, meclisi bombalayan halkın üzerine bomba saydıran ve bu örgütle iş birliği içinde olan ve bu bombayı koyanların arasında zihniyet akrabalığı vardır. Mehdi Ekerin ABD’de FETO örgütün lideri Fethulah Gülenin Türkiye ye gönderilmesi hususu için yaptığı çalışma sonrası arife günü babası annesi mezarını ziyaret edeceği gün bomba konulması manidardır” Dedi.

Editör: Haber Merkezi