İlk ziyaretini Bismil Pamuk üreticileri Birliği Çiftçiler ve Çırçır Fabrika sahipleriyle yapan Eker 
Vatandaşların sorunlarını dinledi. Basına kapalı yapılan toplayı çok sayıda vatandaş ve partililer katıldı. 


Aile Destek Merkezi Ve Tekstil Ziyareti
24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili çalışmalar kapsamında Bismil’de bulunan Eker, beraberindeki partililerle Bismil’de bulunan Aile destek merkezini ziyaret etti.

Burada gündeme ilişkin bir konuşma yapan Eker,  istihdam problemini çözmek, Diyarbakır'ı yeniden huzur şehri yapmak için 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirti.

Aile destek merkezinde konuşmasına devam Eker, “Siz özellikle kursiyerler çok önemli bir eğitim görüyorsunuz. Burada 13 ayrı branşta süresine göre 400-450 kişi burada eğitim görüyor. Meslek edindirme kursları burası Aile destek merkezi. Annelik görevi yanında bir meslek sahibi olmak, zanaat sahibi olmak, yeteneklerini ortaya koyup geliştirme ve arkasında yine özel sektörde bir yerde iş bulmak veya daha önemlisi kendi işyerini kurmayla ilgi çok önemli eğitimdir. Eskiden bunlar yoktu. Bizim Hükümetimiz  döneminde bu kurslar  açıldı.

Bu verimli topraklar, bu güzel topraklar bu nüfusun 3/5 katı kadar daha nüfus besleyebilir. Biz hükümet olarak destek veriyoruz, yatırımcıya diyoruz ki gelin buraya yatırım yapın. Teşvik veriyoruz. Diyoruz ki eğer siz; Diyarbakır’a, Bismil’e, Çınar’a, Kulp’a Diyarbakır’ın bütün ilçelerine veya Mardin, Batman, Hakkari’ye gelip buraya yatırım yaparsanız, çalıştıracağınız işçilerin SGK primlerini de biz veririz.  Ona rağmen eğer insanlar gelip yeteri kadar buraya  yatırım yapmıyorlarsa terör ve şiddetten dolayıdır.  Burada en çok acıyı çeken kitle annelerdir.
Baba dertlendiği zaman evden çıkıp gidiyor. Anne evin içinde kalıyor. Sıkıntıyı o çekiyor, eziyeti o görüyor, gözyaşını da o döküyor. Yokluğun fukaralığın sıkıntılarını da en çok  anne yaşıyor. 
Burada daha çok fabrikalar, atölyeler, tesisler kurulması lazım. Özel sektör gelişmesi lazım iş imkânların artması lazım. Bunu için 24 Haziran bir fırsattır. 24 haziran da siz karar verip bu kararınızla haklı bir adım atar kendi kaderinize sahip çıkarsanız, imkanlar artar.
Çünkü sizin karalarınızla eğer kaderinize sahip çıkarsanız, bütün dünyaya şu mesajı vermiş olacaksınız” Diyarbakır Bismil huzur ve barış istiyor”  24 Haziran da bunu siz isteyebilirsiniz vereceğiniz oy ile oyununuz verdiğinizde bir fark ortaya koyduğunuzda bu mesaj bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya gidecektir. şeklinde konuştu.   
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve parti yöneticileriyle beraber eski Tekel binasında bulunan tekstili ziyaret edip orda bulunan işyeri sahibi ve çalışanlarla sohbet edip, sorunlarını diledi.

 BİSTK'e Ziyaret 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında Bismil ilçesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Bismil'de bulunan İslami Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden Eker, STK'larla bir araya gelip sorunlarını dinleyip 24 Haziran da yapılacak seçimler için destek istedi.  Eker’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kudbettin Arzu, AK Parti milletvekili Ebubekir Bal, parti il ve ilçe teşkilatı üyeleri de eşlik etti. 

bistek.jpgbistek-2.jpg

60_1.jpg

65-003.jpg9-013.jpgkadin-destek-merkezi.jpg
tekstil.jpg

Editör: Haber Merkezi