Kudat, yaptığı  açıklamada, “Soğuk havaların artık yerini sıcak havalara ve bahar aylarına bırakmaya başladığı bu günlerde vatandaşlarımıza bazı konuların hatırlatılması ve bazı önerilerin sunulması faydalı olacaktır. Kışlık donanım ve ilaveleri bulunan araç sahipleri için araçlarını daha sıcak havalara hazırlamanın zamanı gelmiştir" dedi.

Araç Bakımı aksatılmamalı 
Araba tamirci Abdurrahman Kudat, aydınlatma sistemi, yağ kontrolü, fren, klima, lastik, silecek ve motor bakımının uzun yol öncesi mutlaka yapılması gerektiğini belirterek “Arabanızın fren sistemini mutlaka kontrol ettirin. Sağlıklı fren sistemi sizi kazalardan korur. Eski lastiklerle yola çıkmayın. Eğer lastiklerin diş derinliği limitin altındaysa mutlaka değiştirin.  Hem fren hem de motor yağını kontrol edin. Yağ seviyesinin düşük olması motorda ciddi hasarlara yol açar. Sileceklerinizi de kontrol edin. Silecek lastikleriniz yıpranmış ve işlevini yerine getiremiyorsa vakit kaybetmeden değiştirin. Yolculuk öncesi motor suyunu da kontrol edin. Su seviyesinde azalma varsa gerekli eklemeyi yapın. Motor soğutma sisteminize de baktırmanızda fayda var” dedi. 

Abdurrahman Usta, uyarı açıklamasını şöyle sürdürdü, "Bakımsız motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olur ve aracın ömrü kısalır. Aracın diğer ekipmanları da görevlerini tam olarak yerine getiremeyeceği için kaza riski artar. Bakım masrafından kaçan araç sahipleri, 2-3 ayda bu paranın birkaç kat fazlasını tükettikleri yakıta ödemek zorunda kalır" şeklinde konuştu.

20160413_095541.jpg

Editör: Haber Merkezi