1827: İngiliz kimyager John Walker'ın buluşu olan kibrit, ilk defa İngiltere'de piyasaya sürüldü. Bu buluş, günlük hayatımızı kolaylaştıran önemli bir dönüm noktası oldu.

1948: Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler'e bağlı bir kuruluş olarak resmen kuruldu. WHO'nun kurulması, küresel sağlık alanındaki iş birliğini ve koordinasyonu geliştirmede önemli bir rol oynadı.

1979: İstanbul'da motorin sıkıntısı nedeniyle arabalı vapur seferleri iptal edildi. Bu durum, şehirde ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

2002: Siyonist işgalcilerin Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, Filistin topraklarına yönelik 10 günlük saldırılarda 200 Filistinlinin şehit olduğunu, 1500'ünün yaralandığını ve 1200 kişinin esir alındığını açıkladı. Bu vahşet tüm dünyada tepkilere yol açtı.

2003: Mart ayında başlayan Irak saldırısı sonucu Bağdat, tümüyle ABD birliklerinin kontrolüne geçti. Bu olay, Orta Doğu'da büyük bir değişime yol açtı.

2004: Amerikan ordusu, Irak'ta bir camide bulunan Müslümanlara uçaklardan füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 40 Müslüman şehit oldu. Saldırıyı yapan Amerikalı Yarbay, "İçeridekileri öldürmek istiyorduk" dedi. Bu olay, Amerikan ordusunun sivillere karşı işlediği savaş suçlarından biri olarak tarihe geçti.

2012: Kur'an kursları yönetmeliği yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an kurslarındaki öğretici ihtiyacını kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılayacak. Ayrıca, Kur'an kursuna gitmek için gereken 12 yaş sınırı da kaldırıldı.

2015: Yargıtay tarafından mahkumiyet kararı bozulan 62 kişinin yeniden yargılandığı "balyoz planı" davasında, tüm sanıklar beraat etti.

2015: Bangladeş'te, siyasi mahkeme kararlarına bir yenisi daha eklendi. İdam cezasına çarptırılan Cemaat-i İslami Partisi'nin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın son temyiz başvurusu da reddedildi. Cemaat-i İslami ise halkı "devlet terörüne" karşı çıkmaya çağırdı.

Muhabir: Basri Akaydın