AK Parti, tarihinde ilk defa Savur’da belediyeyi kazandı.

AK Parti, tarihinde ilk defa Savur’da belediyeyi kazandı.

Mardin'in Savur ilçesinde yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde Ak parti Adayı Engin Uğur Hamidi yüzde 49,5 oranla oyların 6.015’ini oy aldı.

Bölgede halk Şeyhlere hürmet ediyor. 
I M G 4357

Hamidi ilçenin yeni başkanı oldu

DEM Parti’nin adayı Hatice Öncü ise 5.248 oyla ikinci oldu. Kıyasıya bir başkanlık yarışının yaşandığı seçimlerde Engin Uğur Hamidi ilçenin yeni başkanı oldu.

Hamidi’nin başkanlığı Savur ilçesinde coşkuyla kutlandı.

AK Parti tarihinde bir ilk

Kuruluşundan günümüze kadar yapılan hiçbir yerel seçimde Savur’da kazanamayan AK Parti, hem ilk defa Savur Belediyesini kazandı.

I M G 4358

Savur Belediye Başkanı olan Engin Uğur Hamidi Özgeçmişi

Mardin'in Savur ilçesinde 1976 yılında doğan Engin Uğur Hamidi, ilk ve orta eğitimini Diyarbakır'da, lise eğitimini Savur'da tamamladı.Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Hamidi, 2000 yılından bu yana Mardin Barosuna bağlı olarak avukatlık yapıyor.Hamidi, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SAVUR İLÇESİNDE 2009-2014-2019 -2024 SEÇİM SONUÇLARI 

SAVUR 2009 YEREL BELEDİYE SEÇİMİ 

I M G 4363
SAVUR 2014 YEREL BELEDİYE SEÇİMİ 

I M G 4362

SAVUR 2019 YEREL BELEDİYE SEÇİMİ 

I M G 4361

SAVUR 2024 YEREL BELEDİYE SEÇİMİ 

I M G 4360

SAVUR BAŞKAVAK ( AHMEDİ) HAMIDI AİLESİ KİMDİR? 

Şeyh Hâmid (1802-1882) arasında yaşamıştır. Savur’da 185 yıldır, yaşıyorlar. 

I M G 4365

Hamidi ailesi Mardin ve çevresinde “Hâmidiler” adıyla meşhur olmuşlardır. Ailenin tüm tasavvuf erbâbını incelemek ayrı ve müstakil bir inceleme konusu olacak kadar geniştir. 

ŞEYH HAMİD 1882 VEFAT ETTİ 

İlim ve irfan ile geçen bir ömrün ardından 1882 senesinde (Osmanlı döneminde) Şeyh Hâmid vefat etmiştir. Cenaze namazına Mardin mutasarrıfı Muhammed Said Paşa da katılmış ve askerlerin namaza tüfeklerin namlusu yere bakacak şekilde katılmasını istemiştir. Vefatının tesirinden dolayı birçok şair, üzüntülerini ifade eden mersiyeler yazmışlardır. Cenaze namazını oğlu Şeyh İbrahim kıldırmıştır. Şeyh Hâmid’in türbesi Mardin’in doğusunda, Midyat yolunun girişinde bulunmakta ve türbesi halk tarafından hâlâ ziyaret edilmektedir.

I M G 4364

Dört evlilik yapan Şeyh Hâmid’in beşi erkek dördü kız olmak üzere dokuz çocuğu olmuştur. Bütün erkek çocukları okumuş, Mardin ve çevresinde irşad ve tedrisat faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Büyük oğlu İbrahim Efendi Batman Gercüş’e bağlı Kayapınar/Aynkaf köyünde, Abdullah Efendi Mardin Dara köyünde, Muhammed Alaaddin Efendi Mardin Savur’a bağlı Başkavak/Ahmediyye köyünde, Abdulhalim Efendi Mardin Midyat’a bağlı Kutlubey/Tınat köyünde irşad ve tedrisat faaliyetlerini yürütmüştür. En küçük oğlu Abdurrahman Efendi ise babasının vefatından sonra onun yerine geçmiştir.

I M G 4369

 BÖLGEDE KAN DAVALARI SONUÇLANDIRIYORLAR

ÖRNEK BİR BARIŞ MERASİMİ 

Hamidi Ailesi Bölgede kan davaları daha sonlandırıyor. 

Örnek olarak 2018 yılında bir barış merasimi; 

Ahmedi Köyü meşayih ve uleması (Hamidi Ailesi Şeyhleri) barışa öncü oldu. Bir ay önce Mardin’in Savur ilçesine bağlı İşgören (Kavsan köyü) ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Akköy (şeyh Yusuf köyü) köyleri arasında Çelebi ve Çınar aileleri arasında çıkan kavgada her iki aileden de vefat edenler olmuştu. Bu iki köy ve bu iki aile arasında çıkan bu husumeti sona erdirmek için, Allah rızası için her iki aile arasında Ailenin Ulemasından Es-Seyyid Şeyh Hamdin’in oğlu Seyyid şeyh Muhammed ( Seyfettin Hamidi ) aracı oldu ve her iki aileyi de barışa ikna etti. Barışa Ailenin Alimlerinden Es-Seyyid Şeyh Hikmet Hamidi ve Es-Seyyid Şeyh Kemal Hamidi de katılarak onlara nasihatlerde bulundular. Mardin ili Savur ilçesi Başkavak köyünde (Ahmedi Köyü) Her iki aile bir araya getirilerek barıştırıldı.

Barış törenine Kırdirek köyünden Şeyh Tahir Aydın’da katıldı. 

I M G 4366

Barış yemeğini katılan ilim ve hilim sahibi Molla Abdurrahman ise konuşmasında şunları ifade etti: “Bölgemizde Yaklaşık 185 yıldır varlığını sürüdüren Hamidi Ailesi sürekli barıştan ve huzurdan yana olmuşlardır. Evladı Resul bu ailenin fertleri de elhamdulillah ki bunu halen devam ettirmekteler.Hamidi Ailesi evladı Resüldür. Peygamber torunlarıdırlar ve sizler onları kırmadınız. Allah onları her daim var etsin ve soylarını artırsın.

Daha sonra İşgören köyünden (Kavsan Köyü) Çınar ailesi,  Hamidi Ailesi Şeyhlerinin Öncülüğünde Akköy’de (Şeyh Yusuf Köyü) Çelebi ailesini Ziyaret etti.  Kuran-ı Kerim okunarak ikindi namazı beraberce kılındı, Çay ikramı yapıldı. Barış sağlandı. 

Kaynak: Haber Merkezi