Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yapılan yüzde 49,25 oranında zammın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu. Fakat her geçen gün artan enflasyonla beraber gelen zamlar, açlık sınırının 16 bin TL'ye yükselmesine ve emeklilerin geçinememesine neden oluyor.

Emekliler Için Yapılacak Düzenlemenin Detayları Belli Oldu Emekliler Nisanda Bayram Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde emeklilerin durumlarına ilişkin; belediyeler üzerinden emekli kartı ve Temmuz'da ara zam sinyalini vermişti. Yerel seçim sürecinde kendilerine bir seyyanen zam gelmemesine sinirlenen emekliler, sosyal medya üzerinde tepkilerini ifade etmişlerdi.

Emekli Maasi Ve Ikramiye Odemeleri Ne Zaman Yapilacak Emekli Ikramiyesinde Artis Olacak Mi 1686129654 15

Emeklilere yapılan zam oranı yerel seçim sonuçlarını da etkiledi. Çoğu SGK uzmanı da yerel seçim sonuçlarını emeklilerin tepkisi olarak değerlendirdi.

TELE 1 canlı yayınında konuşan SGK Uzmanı Ali Tezel, çarpıcı ifadeler kullandı.

Emekliler Için Yapılacak Düzenlemenin Detayları Belli Oldu Emekliler Nisanda Bayram Edecek 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024 yılı emekliler yılı olacak" söylemine yönelik değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Ali Tezel, AK Parti'ye oy veren emeklilerin büyük kısmının sandığa gitmediğini öne sürdü. Tezel, "Ama gerçeği gören emekliler de sandığa gidip AK Parti dışındaki partilere oy vermeye devam ettiler" diye konuştu.

Erken seçim iddiası: seçim varsa emeklinin cebine para girer

Asgari Ücret Zammı Hangi Kalemleri Etkileyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık yolunun açılması için anayasanın değişmesi gerektiğini ifade eden Tezel, Meclis'in seçim kararı alması gerektiğini belirterek, AK Parti'nin ya Anayasayı değiştireceğini ya da erken seçim kararı alacağını dile getirdi. AK Parti'nin Anayasayı değiştiremeyeceği için seçim kararı alacağını ifade eden Tezel, bunun da "seçim varsa emeklinin cebine para girer, seçim yoksa girmez" anlamına geldiğini vurguladı.

Emekli ve asgari ücretliye kötü haber!

Asgari

Tezel, bir diğer kötü haberi ise çalışan ve emekli maaşları için verdi. Asgari ücrete bir ara zam konusunun iktidar tarafında gündemde olmayacağını iddia eden Tezel, emeklilere de TÜİK'e göre enflasyon oranında fark yapılacağını vurguladı. Tezel, emekliye verilecek artışın zam olmadığını 6 aylık kanunda olan TÜFE artışı olduğunu ifade etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)