Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel arasındaki bu görüşme, 8 yıl sonra gerçekleşen bir ilk niteliği taşıyor. AK Parti ve CHP liderleri, 2016'dan bu yana ilk kez buluşuyor.

Erdoğan ve Özel'in bir araya gelmesi, CHP Lideri'nin bayram tebriği telefonuyla başladı.

İki lider, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeden sonra bir araya gelme kararı alındı.

Görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleşecek. Ana gündem maddesi yeni anayasa olacak. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin değişime destek vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in gündeminde ise anayasa dışında, yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular bulunuyor.

Görüşmede, Gazze'ye yönelik işgal rejiminin katliamları ve kalıcı barış için atılan adımların da ele alınması bekleniyor. Özgür Özel'in, Filistin için liderlere yazdığı mektup ve önümüzdeki günlerde yapacağı Filistin ziyareti hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Özel, kritik görüşme öncesinde eski CHP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşerek Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Kaynak: (Haber Merkezi)