Batman-Bismil karayolunda 3 gün önce meydana gelen kazada ölen öğretmenler Hasan Ortaç, Halime Kadıkmak, Ahmet Çetin ve İhsan Bitgin için Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan anma öncesi öğrenciler, çiçeklerle süsledikleri öğretmenlerinin resimlerini derslikteki masalarına bıraktı.

Öğretmenlerinin trafik kazasında yaşamını yitirmesi üzerine büyük üzüntünün yaşandığı okulda bugün yas vardı. 550 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulununun girişindeki okul tabelasının üzerine siyah bez örtüldü. Siyah örtüye de kazada yaşamını yitiren öğretmenlerin fotoğrafı ve her fotoğraf altında da birer kırmızı gül bırakıldı.

Tören Kur'anı Kerim Tilavetiyle başladı.
Okul bahçesinde Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan törende konuşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, kazada 4 öğretmenin hayatını kaybetmesi dolayısıyla tüm eğitim camiasının büyük üzüntü içerisinde olduğunu söyledi.
 
"Sözün bittiği yerdeyiz" diyen Yılmaz, "Ülkemizin kanayan yarası olan trafik terörü yüzünü bu kez Bismil'de gösterdi. Kazalarda her gün çok sayıda insanımızı kaybetmekteyiz. Bu acıların son bulması en büyük dileğimizdir. Hiçbir söz öğretmenlerimizi geri getirmeyecektir. Ancak bu okuldaki öğrencilerimizin başarıları, öğretmenlerimizin gururları olacaktır. Kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenimiz bizim için eğitim şehididir" şeklinde konuştu.
 
Çiçeklerle süsledikleri öğretmenlerinin resimlerini masalarına bırakan öğrenciler ile okulda görev yapan mesai arkadaşları tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerin kazada yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Çetin'in annesi Lamia Çetin'e sarılarak birlikte ağlamaları törene katılanları duygulandırdı.
 
Törene Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şemsettin Arpas'ın yanı sıra öğretmenlerin yakınları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
 
zil-caldi-ogrenciler-geldi-ancak-onlar-yoktu-1426089_b.jpg

Sınıflardaki yazı tahtalarınada "Seni seviyorum. Seni asla unutmayacağız. Sizi içimizde yaşatacağız" yazıları ve çicekler çizen öğrenciler, öğretmenleri için gözyaşları döktü. 4 öğretmeni kazada yaşamını yitiren Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 26 öğretmen de bugün arkadaşlarının yasını tutarak dersbaşı yapmadı.

600 ÖĞRENCİ YETİM KALDI

Diyarbakır’ı Bismil ilçesine bağlı 11 köyün 600 öğrencisi Akbaş İlköğretim okuluna eğitim ve öğretim görüyor. Okul bahçesinde öğretmenleri için gözyaşları döken öğrencilerden Fatma K, “Hayatlarını kaybeden Öğretmenlerimiz için çok üzülüyoruz. Onlar çok iyi diler, bizlere çok şey öğrettiler. Mekânları cennet olsun” dedi.

Anma töreninde hazır bulunan ve kazada hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Ahmet Çetin’in annesi Lami Çetin ve nişanlısı Eda Çetin de hazır bulundu. Ahmet Çetin tayin istemek için resmi nikah yapmış, Bismil merkezde ailesinin yanında görev yapmak istiyordu. Tören sonrası oğlunun öğrencilere ders verdiği sınıfa giren anne Lamia Çetin, oğlunun sınıftaki dolabına sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Lamia Çetin ve Ahmet Çetin’in nişanlısı Eda Çetin’i öğretmenler ve veliler sakinleştirmeye çalıştı. Akbaş İlköğretim Okulu öğrencileri kazada hayatını kaybeden öğretmenleri için sınıflarda öğretmen masasına fotoğrafları ve karanfillerle süsledi.

 
Akbaş Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ortaç'ın kullandığı 21 TA 603 plakalı otomobilin, Batman-Bismil karayolunun 17. kilometresinde bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada öğretmenler Hasan Ortaç, Halime Kadıkmak, Ahmet Çetin ve İhsan Bitgin hayatını kaybetmiş, öğretmen Seher Keklik ise yaralanmıştı.
 
Öte yandan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı Seher Keklik'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
zil-caldi-ogrenciler-geldi-ancak-onlar-yoktu-1426087_b.jpg
zil-caldi-ogrenciler-geldi-ancak-onlar-yoktu-1426091_b.jpg
 
kaza-127476.jpg
582315-cut-540x330.jpg
trafik-kazasinda-olen-4-ogretmen-okulda-anildi-iha-20120521aw000294-3-t.jpg
trafik-kazasinda-olen-4-ogretmen-okulda-anildi-iha-20120521aw000294-4-t.jpg
 
Editör: Haber Merkezi