Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şubat ayında başlatmayı hedefledikleri eğitim sezonunu erkene aldıklarını, Van’a gelen öğrencileri kurdukları konteyner yurtlara yerleştirdiklerini ve şu anda hiçbir sıkıntılarının olmadığını bildirdi.

Diş Hekimliği Fakültesi ile Tıp Fakültesi öğrencileri Van'a gelmeye başladı. Van’a geri gelen öğrenciler karşılaştıkları manzara karşısında duygulandı. Kendileri için tüm imkanların düşünüldüğünü belirten öğrenciler, yetkililere teşekkür etti. Hatay’dan Van’a gelen ve konteynere yerleşen Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Aslı Egeli, “Şu anda burada beklediğimizden çok farklı bir tablo görüyoruz. Bütün imkanlar sağlanmış. Çok güzel bir çalışma yapılmış. Ailelerimizin içi rahat edecek. Güvenliğimiz de üst düzeyde tutulmuş, bu da çok önemli. Kente ayak bastığımızda korktuk. Sokaklarda kimse yok. Binalar yıkılmış. İnsanların hali perişan. Bize sağlanan imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilerden Gökçe Kader Yıldırımda imkanların çok güzel olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti. Çocukları ile birlikte kente gelen veliler, beklediklerinden daha iyi bir imkan sağlandığını ve gözlerinin arkada kalmayacağını belirtti.

Kurulan konteyner yurtlara gelerek öğrencileri ziyaret eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, daha önce şubat ayında ders başı yapacaklarını açıkladıklarını; ancak Van Valisi Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı, Yurt Kur’un destekleri ile tarihi 26 Aralık’a çektiklerini açıkladı. Battal, şöyle devam etti: “Konteynerlerin ısıtılmasında petekli ısıtıcıları kullandık. Diğer elektrikli ısıtıcılarda yangın riski vardı. Bunun önlenmesi için petekli ısıtıcı kullandık. Aynı zamanda dersliklerimizin de yapılması için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En geç nisan ayına kadar tüm birimlerimizde eğitime başlamayı amaçlıyoruz. Konteyner yurtların çevresinde güvenlik önlemlerini üst düzeyde tuttuk. Ancak yine de bir sıkıntı yaşanırsa biz tüm personellerimizle buradayız. Van eskisinden daha büyük bir potansiyele kavuşacak.”

  haber7.com

Editör: Haber Merkezi