Türkiye genelinde yumurtaya yapılan zam, tüketici vatandaşları şaşırttı. Şu anda kolisi 12 TL'ye satılan yumurta, artık taneyle satılır oldu.
Ofis Bizim Market yetkilisi Ferit Ekici, yumurtaya gelen şok zammın vatandaşlarca büyük tepki gördüğünü belirterek, "Artık kimse yumurtaya yanaşmaz oldu. El yakan yumurta fiyatlarının daha da artacağı aldığımız bilgiler arasında. Biz de bu zamma bir mana veremiyoruz" dedi.


Pazar'da yumurta satıcılığı yapan Selamı Demir de, "Ben yıllardan beri koliler içenisinde yumurta satıyorum böyle bir şey görmedim şimdiye kadar. Daha önceki haftaya kadar 4-5 TL'ye kolisini sattığımız yumurta, her ne hikmetse kolisi 11-12 TL'ye fırladı. Müşterilerimin çoğu yumurta alamaz oldu. Artık taneyle istiyorlar. Duyduğumuza göre yumurta fiyatları daha da artacak. Bu ucuz gıda maddesi şimdi seyirlik oldu gibi" şeklinde konuştu.
Yumurta Tüketicisi Sevda Ayan ise, "Yumurtanın anormal fiyatlara yükselmesine şaşırdık. Bizler dar gelirli aileleriz birçok yemek öğünümüzü yumurta ile yapıyorduk. Şimdi artık bu da zor oldu. Bizi düşünen kimse yok" dedi.

Editör: Haber Merkezi