Ons altın, 1824 dolar ile tarihi zirvesini yenilerken, buna paralel olarak gram altın da alış fiyatı 401,92 lira, satış fiyatı 402,19 liradan işlem görüyor.

Tüm zamanların rekoltesini gören altın fiyatının yükselişini dolar ve ons altın fiyattaki dalgalamadan kaynaklı olduğunu belirten kuyumcu esnafı, bu sebeplerin dışında dünya genelinde görülen pandemi ve risk durumlarından da kaynaklandığını ifade ettiler.
Yatırımcılar için tavsiyede bulunan kuyumcular, vatandaşlar altını sürekli "güvenli bir liman" gibi görüp korkmadan paralarını bu alana yatırabileceğini vurguladı.
Vatandaşların altını güvenli liman gibi görüp yatırım yapabileceğini belirten Şehmus Taş, "Vatandaşlar altını güvenli liman görüp yatırım yapabilirler. Hatta bazı vatandaşlarımız elindeki altınlarını bazen fiyat biraz düşünce hemen getirip bozduruyorlar. Korkmasınlar altın fiyatının düşeceği yok. Dünya genelinde altın fiyatları yükseliyor. Parası olan vatandaşlarımız korkmadan paralarını altına yatırabilirler. Çarpıcı bir şey söyleyeceğim: ben bu işe başlarken altın kilosu 6 bin 800 dolar civarındaydı. Fakat şu an altın kilo fiyatı 57 bin 800 dolar civarındadır. Artık aradaki hesabı vatandaşlarımız yapıp altına yatırım yapıp yapmayacaklarını kendileri karar versinler." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi