Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde sandıkta görev alacak personellere verme kabinine cep telefonu, görüntü kaydedici cihazlarla girmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

YSK Başkanı Sadi Güven imzasıyla il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderdiği yazıda cep telefonu ve görüntü kaydedici cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmemesine yönelik uyarıda bulundu.

İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilen yazıda, "Seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasaktır. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilir ve oy kullanma işlemi bittikten sonra seçmene iade edilir." 298 sayılı Kanun hatırlatıldı.

Yazıda, "Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek, seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici ve haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmemeleri gerektiğinin sandık kurulu başkanlarına hatırlatılması hususunda bilgi ve gereği önemle rica olunur." denildi


 

Editör: Haber Merkezi