Yolculuğumuz çok kısa, kavgaya, tartışmaya, nefret etmeye ve sonuç olarak pişman olmaya değmez. Sadece kendi nefsimizin bizden istediği gibi değil Allah'ın bizden istediği gibi birbirimizi sevmeliyiz.

Yaşlı bir kadın ötübüse binip boş bir koltuğa oturdu. Bir sonraki durakta genç güçlü, asabi ve huysuz bir kadın daha ötübüse bindi yaşlı kadının yanına oturdu. Çok geçmeden genç kadın, yaşlı kadına çatı ve elindeki poşetlerle yaşlı kadına vurmaya başladı.  Yaşlı kadın tepki vermemesi ve sesiz kaldığını gören genç kadın sana vurduğum halde hiç karşılık vermedin diye sordu. Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi. Kaba olmaya yada önemsiz bir mesele için tartışmaya gerek yok. Çünkü seninle yolcuğumuz çok kısa ben bir sonraki durakta ineceğim. Yaşlı kadının bu cevabı altın harflerle yazılmayı hak ediyor ve ibret nazarıyla bakılırsa ders çıkarmamız lazım. Bu kadar önemsiz bir mesele için tartışmaya gerek yok. Çünkü beraber yaşayacağımız ve yolculuğumuz çok kısa. Her birimiz bu dünyadaki zamanınız o kadar kısa olduğunu anlmalıyız ki birbirimizle kavga etmeden, tartışmadan, kalp kırmadan değersiz meseleler için sevgimizi nefrete dönüştürmeden beraber yolculuk etmeliyiz. Birisi Seni özdümü, kalbini mi kırdı, sana ihanet mi etti, aldatımı yada aşağıladımı sakin ol yolculuk çok kısa. Yaşadığımız toplumda komşularımız, arkadaşlarımız beğenmediğimiz bir söz ve laflarına kulak asmadan, surat yapmadan sakin kinle değil bağışlayacı bir tavırla onu affetmek gerekir. Ne sorunla karşılaşırsak karşılayalım hayatın kısa olduğunu yolculuğun kısa olduğunu unutmayalım. Hiç kimse bu yolculuğun süresini bilmiyor. Hiç kimse son durağın ne zaman geleceğini bilmiyor. Allah CC ayeti Kerim'de "  Sende öleceksin, onlarda ölecektir, Rabbinizin  huzurunda davalaşacaksınız" diye buyuruyor.

 Mademki biz öleceğiz ve hesap vereceğiz birbirimizi sevelim şu kısa bir hayat için arkarabalarımızı, arkadaşlarımızı, içinde yaşadığımızın toplumun kıymetini bilelim. Birbirimize saygı duyalım, mutlu ve huzur içinde yaşayalım. Sonuç itibarıyla beraber yaşadığımız ve beraber olan seyahatmız  çok kısa. Toplum olarak millet olarak beraber mutlu yaşarsak, ahirette de mutlu ve huzur içinde olacağız inşallah.
Aydın Bal