Çok değil iki ay önce adı Galatasaray'dan gönderilecekler arasında geçiyordu. "Yetenekli ama fiziği zayıf" yorumlarıyla uğurlanacaktı Emre Çolak, Florya'dan. Fatih Terim ile çalışan her genç futbolcunun yaptığını yaptı. Çalıştı ve "Formayı ben vermem, siz benden alırsınız" diyen İmparator'dan formayı Fenerbahçe derbisinde kaptı ve bir daha da çıkarmadı. İstanbul Belediye maçında ceza sahası dışından attığı iki nefis golle Galatasaray'ın 2012 yılındaki ilk galibiyetinde baş rolü oynayan Emre Çolak, jeneriklik vuruşlarının sırrını yakın geçmişte kulübün dergisinde paylaşmıştı: İstanbul'da Atışalanı'nda büyüyen Emre, sahalarının olmadığı semtte yokuşlu bir sokakta futbol oynuyorduk demiş ve gülerek eklemişti: "Topu yere koyduğunda yerinde durmazdı.Belki de o yüzden hareketli toplara iyi vururum. Mahalle arasında oynanan maçlarda büyüdüm, kendimden büyüklerle oynardım hep."

SCOTT PİRİ'DEN FİTNESS PROGRAMI
Yeteneği tartışılmayan ancak zayıf fiziği nedeniyle A Takım'a geldiği günden bu yana ikili mücadelelerde zorlanan Emre, Scott Piri'nin hazırladığı fitness programını uyguluyor. Piri, Emre'nin dayanıklılığını arttıracak kol ve bacak arka adalelerini güçlendirmeyi hedefliyor.

BEŞİKTAŞ'TA BAŞLADI GALATASARAY KAPTI
Atışalanı'ndan her sabah saat 6'da kalkıp Fulya'da Beşiktaş altyapısında idmanlara giden Emre Çolak'ı siyah-beyazlı kulüp, ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Beşiktaş'ta Emre'yi takıma alan altyapı sorumlusu görevi bırakınca, Galatasaray ile oynanan maçta sarı-kırmızılı takımın altyapı sorumluları genç yeteneği ikna etti .

ARDA İLE AYNI KADER
Galatasaray, alt yapısından yetişen kaptanı Arda Turan'ı Atletico Madrid'e uğurladıktan sonra bir başka genç yıldızı Emre Çolak'ı vitrine çıkardı. Bayrampaşa'da büyüyen Arda gibi, Emre de futbola Atışalanı'nın sokaklarında başladı. Arda'dan 4 yaş küçük olan Emre Çolak, eski kaptanı gibi yakaladığı fırsatı iyi değerlendirmesini bildi. Arda, Carrusca'nın hayal kırıklığı yarattığı dönemde Erik Gerets'ten formayı kapmış ve bir daha bırakmamıştı. Emre de, bir başka yabancı yıldız Riera'nın formsuz günlerini fırsata çevirdi ve Fatih Terim'in onbirinde yerini aldı.

 

Editör: Haber Merkezi