yök Başkanı Gökhan Çetinsaya, yök'ün strateji belgesinin taslaklarını açıkladığı basın toplantısında üniversite kontenjanlarının tam 10 bin kişi daha arttırıldığını söyledi.

KÜRTÇE BÖLÜME OLUMLU BAKIYORUZ

yök Başkanı Gökhan Çetinsaya, Kürtçe alanındaki ihtiyaçların artacağına dikkat çekerek, bu nedenle Kürtçe bölüm açmak için üniversitelerden gelen talepleri olumlu değerlendireceklerini bildirdi.

Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çetinsaya, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı, bu dersin kim tarafından verileceği ile ilgili bir soruya, "Bir süredir çeşitli üniversitelerde bu tarz bölümler var. Yeni talepler de geliyor. Bu alanlardaki ihtiyaçlar da artacağı için gelen talepleri olumlu olarak değerlendireceğiz." dedi.

ÜNİVERSİTELER KENDİ ÖĞRENCİSİNİ KENDİSİ SEÇECEK

yök Başkanı Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin kendi öğrencileri seçmesinin çok geniş bir konu olduğunu belirterek, "Kısa vadede gerçekleşebileceğini pek düşünmüyorum." dedi.

Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerin kendi öğrencileri seçmesi fikrini değerlendirdi. Bunun kısa vadede gerçekleşebilecek bir durum olmadığını ifade eden Çetinsaya, gerekli çalışmalar yapıldığında bu konunun er geç gündeme geleceğini de kaydetti.

GEÇEN SENE DE ARTIRILMIŞTI

2011-2012 akademik yılında öğrenci kontenjanları özel yetenek programları hariç lisans programları için yüzde 15,4'lük artışla 374 bin 68'den 431 bin 768'e çıkarılırken, ön lisans programları 312 bin 86'dan 303 bin 948'e düşürülmüştü.

Geçen akademik yılda devlet üniversitelerinin lisans programlarına 363 bin 952, vakıf üniversitelerinin lisans programlarına 51 bin 66, KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarına 14 bin 696, yurtdışındaki üniversitelerin lisans programlarına 2 bin 54 olmak üzere toplam 431 bin 768 öğrenci yerleştirimişti.

CİHAN

 

Editör: Haber Merkezi