Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, oy verme süresi sonunda, sandık ölçekli sonuçların, siyasi parti genel merkezlerinden eş zamanlı izlenebilme ve saklanabilmesine imkân sağlayan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) Kullanımına İlişkin Usul ve Esasları Gösterir Genelge'nin yürürlüğe konulması hakkındaki kararı Resmi Gazete'de yer buldu.

Söz konusu karara göre, seçim günü SSPS aracılığı ile siyasi parti genel merkezlerinin kullanımına sunulan sandık sonuçları, geçici sandık sonuçları olarak kabul edilecek ve itiraz edebilmek için sonuçlar gerekçe gösterilmeyecek.

SSPS web sitesinde, seçime katılan siyasi partilere oy verme işlemleri seçim günü saat 17.00'de başlayacak ve elde edilen sandık sonuçları, YSK tarafından belirlenen süre bitimine kadar siyasi partiler tarafından ne teşkilatlarına ne de üçüncü taraf şahıslara gönderilemeyecek ve kamuoyuna açıklanamayacak.

Bağımsız adaylar, sandık sonuçlarını ve imzalı tutanakları yayın yasaklarının kalkmasından sonra yapacakları talepleri neticesinde manyetik ortamda verilecek.

Genelgenin yürürlüğe konulması hakkındaki kararın tümüne http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/03/20190309-9.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi