Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’in "Güney’in filmlerinin Kürtçe dublajı da yapıldı ancak TRT Şeş onu da yayınlamadı" açıklamasına kanalın koordinatörü Kırşan’dan cevap geldi. Kendilerinin Fatoş Hanım'a ulaşmak istediklerini, ancak bunu sağlayamadıklarını belirten Kırşan, "İletişim sorununu çözdükten sonra iki yıl önce yayınlamak istediğimiz filmleri yayınlamaya başlayacağız." dedi.

TRT’nin TRT Şeş adıyla Kürtçe yayına başlamasının ardından iki yıl önce Yılmaz Güney’in filmlerinin kanalda yayınlanması için çalışma başlattıklarını belirten Kanal Koordinatörü Kırşan, ancak bu konuda Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney ile iletişim sorunu yaşadıklarını söyledi. Kırşan, "Kendisiyle iletişim kurulamadığı için Güney filmlerinin kanalda yayınlanması söz konusu olamadı." şeklinde konuştu. Fatoş Güney’in "TRT Şeş, filmlerin Kürtçe dublajını da yayınlamadı’’ açıklamalarına cevap veren Kırşan, bu güne kadar Fatoş Güney’den böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Bir iletişim sorunu yaşıyoruz. Fatoş hanım ile görüşürsek bu sıkıntıyı gidermiş olacağız. (Bizim açımızdan) Her hangi bir problem yok." değerlendirmesinde bulundu.

TRT’nin özgürlükçü bir yayından yana olduğunu belirten Kırşan, "TRT son 3-4 yıldır her türlü özgürlüğün önümü açma yolunda ciddi adımlar atıyor. Tabii TRT Şeş bunların en başında geliyor. Dolayısıyla bizim için böyle şeyler çok geride kaldı. Yılmaz Güney bu ülkenin yetiştirdiği çok büyük bir sanatçı…. Türk sinemasında çok büyük katkıları olmuş bir isim."’ şeklinde konuştu.

Güney filmlerine ilişkin olumsuz bir kanaat taşımalarının söz konusu olamayacağını kaydeden TRT Şeş Koordinatörü, "Bizim TRT Şeş olarak Yılmaz Güney’in filmleriyle alakalı olumsuz bir karar almamız söz konusu değil. Tam aksine, aslında Yılmaz Güney filmlerinin tam TRT Şeş formatına uygun olduğunu düşünüyoruz. Yayınlanması noktasında da bir sıkıntı yok. Bu iletişim sorununu giderip, TRT Şeş’te Yılmaz Güney’in filmlerini yayınlayacağız." açıklamasını yaptı.

Kırşan ayrıca şu bilgileri verdi: "İki yıl önce Yılmaz Güney’in filmlerini satın alma çalışmamız olmuştur. Yayınlanmama gibi bir durum söz konusu değil."

Editör: Haber Merkezi