Kur’an-ı Kerim’de açıkça yasaklanan kumar, “Milli Piyango” adı altında, her sene özellikle de yılbaşı öncesi reklamı yapılarak ve kent merkezlerinde cadde ve kaldırımlara kurulan tezgâhlarda satılarak toplum harama teşvik ediliyor.
2019 yılına girmeye sayılı günler kala, değişik çevreler tarafından Hristiyan geleneği olarak kutlanan yılbaşı ve oynatılan “Milli Piyango” ile ilgili konuşan Bismil müftüsü Ahmet Durmuş, Müslüman halkın inanç ve değerleri ile uyuşmayan yeni yıl kutlamalarını, milli piyango ve diğer şans oyunlarını toplumu ifsat ettiğini ve günaha sürüklediğini belirten Durmuş, İslam dini ile alakası olmayan bu tür geleneklerin ve Allah’ın haram kıldığı kumarın özendirilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
Yılbaşı eğlencelerine tepki gösteren İslam'da yeri olmayan bu tür kutlamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiğini belirten Müftü Durmuş, yılbaşının bir Hristiyan geleneği olduğunu ve Müslümanların “yılbaşı” adı altında yapılan kutlamalardan uzak durması gerektiğini söyledi.


 “Yılbaşının İslam dininde kesinlikle yeri yoktur”
Durmuş, “Yılbaşının İslam dininde kesinlikle yeri yoktur. Milli piyangodan para kazananların da bu güne kadar hiç kimseye bir hayrı olmadığını tarihte bize göstermiş, geçmişte de bunun çok örnekleri vardır. Yalnız önemli olan biz gerçekten İslam’a aykırı ve Allah-u Teala’nın yasakladığı ne varsa Müslüman bir ülkede yılbaşı adı altında pervasızca meydanlarda hazırlık yapılmasına ve yılbaşı biletlerinin de böyle açık bir şekilde satılmasına karşıyız. Bunların olmaması lazım. Yılbaşıdır ve noeldir, bunların gerçekten dinimizde, örfümüzde, adetimizde yeri yoktur. Bunlar maneviyatımıza aykırıdır.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi