VAN- " Zaman Allah'ın insanlara bahşetmiş olduğu en büyük hazinelerden biridir. İnsanoğlu kendisine verilen bu nimeti en güzel şekilde değerlendirmeli ve bu nimeti nasıl değerlendirdiğinin de muhasebesini yapmalıdır." diyen Nimetullah Arvas, Kuranı Kerim'in Asr Suresi, Fecr Suresi gibi daha pek çok yerinde zamana yemin edildiğini, bunun da zamanın ne kadar değerli olduğunu göstermesi açısından özellikle tefekkür edilmesi gereken bir nokta olduğunu söyledi.

Arvas, " İnsanı gaflete düşürecek eğlencelere dalmak bir Müslüman için kabul edilecek bir şey değildir. İnsan gaflete düşünce Allah'tan uzaklaşır. Mümine ise gaflet yakışmaz. Zaman zaman bazı kardeşlerimizin kendilerine ait olmayan bir kültüre ait bazı kutlamalarla zamanlarını geçirdiklerini üzüntüyle görüyoruz. Allah muhafaza bu hareket Resulullah(s.a.v)ın, "Kim bir kavme benzerse o da onlardandır." Hadisi şerifine göre çok tehlikelidir."dedi.

Kültür emperyalizmine de dikkat çeken Arvas, "Kendi dinimize, geleneğimize, örfümüze sahip çıkmalıyız ki, bize ait olmayan örf, adet ve inanışlar boşluk bulup da aramızda yer bulamasın." dedi.

Geçen bir yılın muhasebesini yapmak için iyi bir fırsat olarak görülmesi gereken bu gecenin, günahla, sefahatle geçirilmesi durumunda, bu tür bir hareketin kişiyi her iki dünyada da bedbaht edeceğini belirtti.

Ayrıca Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bir hutbe hazırlayıp camilerde hutbeyi okuyacak imamlara gönderdi. 30 Aralık 2011 tarihinde camilerde okutulacak hutbede de yine bu konuya İslami bakış açısıyla değinilecek. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Editör: Haber Merkezi