HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve beraberindeki partili heyet, Yetim, Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) tarafından Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksinde yetimler için düzenlediği konsere katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu konserde İLKHA'ya konuşan Aktaş, yetimlerin dertleriyle dertlenip sürekli yanlarında olunması gerektiğini ifade ederek, yetim ve öksüzlerin değerini bilen yetim bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlattı.

İslam Coğrafyasındaki çatışmalardan dolayı sürekli yetimlerin olduğunu, bu vesileyle yetimlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Aktaş, onların dünya ve ahiretleri için her Müslümanın elinden geleni yapmakla mükellef olduğunu vurguladı.

Sürekli yetimlerin yanlarında olup, dertleriyle dertlenmek gerektiğini söyleyen Aktaş, "Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Yetimlerin sesi olmak, yanlarında olmak, onların dertleriyle dertlenmek kadar güzel bir hizmet olamaz. Çünkü biz kendisi yetim olan bir Peygamberin ümmetiyiz. Yetimlerin değerini Allah (Celle Celaluhu) defalarca Kur'an'da bize bildirmiştir. Hakikaten bilmek gereklidir. O yüzden bize düşen yetimlerin yanlarında olmak ve bu tür etkinliklere katkı sunmaktır." dedi.

"İslam coğrafyasında Müslümanlar, sürekli yetimlerle baş başa kalıyor"

Aktaş, "Bugün İslam coğrafyasında, yeryüzünün her yerinde Müslümanlar; yetimlerle baş başa kalıyor. Çünkü savaşların olduğu yerde ölümler oluyor, ölümlerin olduğu yerde gözyaşı ve yetimler oluyor. O nedenledir ki, gerek yerelde gerekse de uluslararası arenada yetim kalan bütün çocukların yanlarında olmak lazımdır. Onlara sahip çıkmak lazımdır. Biz Müslümanlar olarak yetimlere sahip çıkamazsak, bu tür organizasyonlarla yanlarında olamazsak emin olun ki başkaları olacaktır. Başkaları olduğu zaman iki defa yetim kalacaklardır. Hem ailelerini yitirmiş olarak hem de öz benliklerini, vatanlarını, dinlerini unutup başkalarının ellerinde malzeme olacaklardır. O yüzden üzerimize düşen sürekli bu yetimlerin yanlarında olup başlarını okşamak ve dertlerine derman olmaktır. Onların dünya ve ahiretleri için elimizden geleni yapmakla mükellefiz." ifadelerini kullandı.

"Bir yetime sahip çıkmanın ne denli güzel bir duygu olduğunu ancak ilgilenenler bilir"

Yetimlerle alakalı olarak çalışan kişilerin, yetimleri daha iyi bildiğini, bundan dolayı onlara gıpta ile baktığını sözlerine ekleyen Aktaş, "Bu organizasyonu yapan kardeşlerimize gıpta ediyorum. Bir yetime sahip çıkmanın ne denli güzel bir duygu olduğunu ancak çalışan ve hizmet eden kardeşlerimiz bilir. Rabbim, bizi sürekli yetimlerin yanlarında olan, yetimlerin başlarını okşayan, maddi-manevi katkı sunan Müslümanlardan eylesin. Bu tür organizasyonlara katılım sağlayan tüm kardeşlerimizden de Allah razı olsun.  Yetimlerin hamisi olarak Rabbimiz onları Cennet'ine nail eylesin İnşallah." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi