Kurban çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, bu yılki yurt içi kurban bedelinin bin 200 TL olarak belirlendiğini söyleyerek hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı'nın özünde yardımlaşmanın olduğunu hatırlatan Aysu, "Kurban Bayramı denilince aklımıza Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in gösterdikleri fedakarlıklar gelir. Allah Resulü 'Âdemoğlunun işlediği en güzel amel kurban kesmektir.' diye buyurmuştur. Biz de bu bilinçle Kurban Bayramı'nda inşallah kurbanlarımızı keseceğiz. Ama Kurban Bayramı'nda her ne kadar kurban kesmek sembolik bir ibadet olsa da onun özünde yardımlaşma ve ibadet vardır." dedi.

"Bayramın güzelliği birlikte paylaşmak ve birlikte bayramı yaşamaktır"

Aysu, "Kurbanlarımızı kesince bayramda evine kırmızı et ulaşmayan, evinde gıda eksiği olan, mağdur olan aileleri ve yetimleri unutmamamız lazım. Bayramda yanı başımızdaki komşularımızın evinde et pişmiyorsa, evlerine et girmiyorsa ve evlerimizde yaptığımız etli yemeklerin kokusu onlara gidiyorsa, bu bayram 'bayram' olmaktan çıkar. Çünkü bayramın güzelliği birlikte paylaşmak ve birlikte bayramı yaşamaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi