Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla duyarlı bir hayırsever Yetimler Vakfına bağışta bulunarak 120 yetimi giydirdi.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle ismini sıkça duyuruna Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), bu bayramda çocukları giydirerek mutlu etti. Vakıfa bağışta bulunan bir hayırseverin yardımla bayram öncesi 120 yetim giydirildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yetimler Vakfı Komisyon Üyesi ve Bağlar Temsilcisi Vedat Bilge, bir hayırseverin bağışıyla 120 yetim giydirdiklerini, bayrama kadar 700 yetimi giydirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hedeflerine ulaşmak için hayırseverlerin daha çok duyarlı olmalarını ve yetim çocuklara karşı hassas davranmalarını isteyen Bilge, "Bu Kurban Bayramı'nda hedefimiz 700 yetim giydirmek, hepsini bu bayramda sevindirmekti. Fakat imkânlarımız yeterli olmadığı için bir hayırseverin bağışıyla 120 yetimi giydirdik. Ama gönül isterdi ki bütün yetimleri sevindirelim, bu konuda hayırsever vatandaşlardan biraz daha duyarlı olmaları en azından yetimlere karşı daha hassas olmaları istiyor ve yardıma çağırıyoruz." dedi.

"Yetim gülerse bütün dünya güler"

"Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar sevinsin. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar." diyen Bilge şunları söyledi:

"Şu anda çocuklar elbise alırken girdikleri haleti ruhiye, o sevinci gördüğüm zaman bütün çocukların aynı şekilde sevinmesi ayrı bir duygudur. Kendileri bize görüntü olarak yansıtıyorlar. Hedefimiz bütün çocuklar sevinsin, sevinmeyen çocuk kalmasın, elbisesiz bayrama giren çocuk kalmasın hedefimiz budur. Bu konuda bütün yardım sever vatandaşlarımızdan bunun görüp bütün çocukları sevindirelim. Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar sevinsin. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar. O yüzden bütün dünyanın ağlamaması için yetimleri sevindirelim."

Yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren ailelerde Yetimler Vakfına ve hayırseverlere teşekkür ederek, senede 2 defa bayram olduğunu ve bayramlarda yetim çocukların unutulmaması gerektiğini söylediler.

Yetimler Vakfının çok iyi olduğunu ve ellerinden gelene kadar yetimlerini giydirdiğini söyleyen Aysel Yıldırım, "Allah arzı olsun iyi bir vakıftır. Bizim çoluk çocukları giydiriyor gerçekten faydası çoktur, Allah razı olsun. Bizim gibi binlerce insan var tabi hepsine yardım edemiyor ama yardım ettiği kadar ediyorlar. El birliğiyle yardım edilse daha iyidir. Hem bizim açımızdan hem onlarda sevap kazanıyorlar. Sonuçta sene de 2 defa bayramdır. Her bayram değil bu sürekli yardım edilecek bir şeydir. Aydan aya olsun, haftalık olsun, yıllık olsun fark etmiyor yani sonuçta yapabilirler. Daima yardım etseler daha duyarlı olurlar, biz daha seviniriz." şeklinde konuştu.

"Yetimler Vakfının gerçekten bize çok destekleri var"

Yetimler Vakfının yetimleri görüp gözettiğini ve yardım ettiğini söyleyen Fatma Doğru ise “Allah peygamber razı olsun, tuttukları altın olsun, onlar bize destek vermezse biz perişan olurduk. Maddi manevi bize çok destek çıktılar. Bizim yardımımıza koşuyorlar. Yetimler Vakfının gerçekten bize çok destekleri vardır. Onlar yetimlerini ve fakirlerini görüyorlar ve gelip destek veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Gülcan Yönten ve Tuğba Gülden Yetimler Vakfına teşekkürler ederek, "Her şey için teşekkür ederim siz bize yardımcı olduğunuz. Allah sizden razı olsun Allah sizi salih kullarından eylesin, bütün yetimler sevinsin." şeklinde dua ettiler.

Ahmet Gülden ve Muhammed Doğru da kıyafet aldıkları için çok sevindiklerini belirterek, diğer hayırseverlerin de yardım yapmasını istediler.



 

Editör: Haber Merkezi