Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla duyarlı hayırsever vatandaşlar Yetimler Vakfına bağışta bulunarak Bismil’deki yetimleri giydirdi. Yaptıkları yardım faaliyetleriyle ismini sıkça duyuruna Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), bu bayramda çocukları giydirerek mutlu etti.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yetimler Vakfı Bismil Temsilcisi Fuat Ayaş, hayırseverin vatandaşlarımızın yardımıyla bu bayramda da 30 yetim giydirdiklerini söyledi. 

Ayaş “ Yetimlere karşı daha hassas olmamız gerekir”
Daha çok yetim çocuklarımızı sevindirmek için hayırseverlerin daha çok duyarlı olmalarını ve yetim çocuklara karşı hassas davranmalarını isteyen Ayaş, "Bu Kurban Bayramı'nda hedefimiz Bismil’deki tüm yetimleri giydirmek, hepsini bu bayramda sevindirmekti. Fakat imkânlarımız yeterli olmadığı için hayırseverlerin bağışıyla şimdilik 30 yetimi giydirdik. Ama gönül isterdi ki bütün yetimleri sevindirelim, bu konuda hayırsever vatandaşlardan biraz daha duyarlı olmaları en azından yetimlere karşı daha hassas olmaları istiyor ve yardıma çağırıyoruz." dedi.

"Yetimler gülerse bütün dünya güler"
"Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar sevinsin. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar." diyen Ayaş şunları söyledi: 
"Şu anda çocuklar elbise alırken girdikleri haleti ruhiye, o sevinci gördüğüm zaman bütün çocukların aynı şekilde sevinmesi ayrı bir duygudur. Kendileri bize görüntü olarak yansıtıyorlar. Hedefimiz bütün çocuklar sevinsin, sevinmeyen çocuk kalmasın, elbisesiz bayrama giren çocuk kalmasın hedefimiz budur. Bu konuda bütün yardım sever vatandaşlarımızdan bunun görüp bütün çocukları sevindirelim. Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar sevinsin. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar. O yüzden bütün dünyanın ağlamaması için yetimleri sevindirelim,” ifadelerini kullandı. 

“Yetim Ailelerden Hayırseverlere Teşekkür”
Yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren aileler ise Yetimler Vakfına ve hayırseverlere teşekkür ederek, senede 2 defa bayram olduğunu ve bayramlarda yetim çocukların unutulmaması gerektiğini söylediler.
Yetimler Vakfının yetimleri görüp gözettiğini ve yardım ettiğini söyleyen 3 yetim annesi duygularını şöyle ifade etti; “Allah peygamber razı olsun, tuttukları altın olsun, onlar bize destek vermezse biz perişan olurduk. Maddi manevi bize çok destek çıktılar. Bizim yardımımıza koşuyorlar. Yetimler Vakfının gerçekten bize çok destekleri vardır. Onlar yetimlerini ve fakirlerini görüyorlar ve gelip destek veriyorlar." ifadelerini kullandı.

1-123.jpg02-207.jpg

Editör: Haber Merkezi