Turgutluspor karşılaşması bu açıdan tarihi önem taşıyor. Bilet fiyatları açıklandı, büyük taraftardan destek bekleniyor.

BİR ZAMANLAR NEYDİ

Diyarbakırspor bu başarısızlığı tarihinin hiçbir döneminde göremedi. Genel anlamda 300, kendi sahasında ise 676 gündür galibiyete hasret. Bir zamanlar Türkiye'nin en zor deplasmanları arasında gösterilen, 4 büyüklerin ve bulundukları liglerde lider olan ya da güçlü ekipler arasında yer alan takımların çekinerek geldiği Atatürk Stadı son 2 sezonda rakiplerin kabusü olmaktan çıktı.

Diyarbakırspor, resmi maçlarda son galibiyetini 21 Kasım 2010'da Bank Asya 1.Lig mücadelesinde Denizlispor'u 1-0 yenerek aldı. Bu tarihten sonra oynadığı 21'i Bank Asya 1.Lig ve 1'i Spor Toto 2.Lig karşılaşmasında hiç galip gelemezken, 3 beraberlik ve 19 yenilgi aldı. Son 22 maçta sadece 3 gol atarken, kalesinde 42 gol görerek bir başka rekora (!) imza attı.

ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

2011 yılında galibiyeti unutan Diyarbakırspor, son 300 günde taraftarlarını hep kahretti.

Diyarbakırspor'un iç saha tablosu ise daha da dramatik. Atatürk Stadı'ndaki son galibiyetini 25 Ekim 2009 tarihinde Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek alan Diyarbakırspor, son 27 maçta kazanmak nedir unuttu. Geçen sezon sahasında hiç kazanamayan Diyarbakırspor, Atatürk Stadı'nın bakımda olması ve cezası nedeniyle dışarıda oynadığı maçları da kaybetti.

Dile kolay 676 gündür Atatürk Stadı'ndan sevinerek ayrılamayan Diyarbakırspor, 2 yıla varan iç saha galibiyet hasretini Pazar günü sonlandırmak istiyor.

BİLETLER :5 -10 TL

Yarınki Turgutluspor karşılaşması bir çok açıdan tarihi önem kazanırken, Yeşil-Kırmızılılar taraftar desteği bekliyor. Ticeturk firmasıyla varılan anlaşma son anda bozulurken, Diyarbakırspor maç biletlerinin basım ve satışını kendi imkanlarıyla yapacak. Turgutluspor maçının bilet fiyatları maraton 5 TL ve kale arkası 10 TL olarak açıklandı. Karşılaşmada kale arkası tribünlerinin açılmayacağı kaydedildi.

Karşılaşmanın hazırlıklarını bugün tamamlayacak olan Diyarbakırspor'da Fırat'ın cezası sona ererken, sakat futbolcuların durumlarının da düzelmesi teknik heyeti memnun etti.Diyarbakır Söz

Editör: Haber Merkezi