Etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması zorunlu hususların duyurulduğu Bakanlık açıklamasında, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin "etiket bulundurma zorunluluğu" başlıklı 5'inci maddesinde düzenlendiği belirirdi.

Açıklamada, perakende olarak satışa sunulan mal veya hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerinde, malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatının belirtilmesi zorunlu olduğu ifade edildi.

3 Ekim'de yürürlüğe girecek olan düzenleme ile anılan yönetmelik maddesinde değişikliğe gidilerek etiket ve listelerde bulunması zorunlu olduğu bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, üretim yeri Türkiye olan mallar için, Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret hususları eklenmiştir."

Tüketicilere yönelik mal satışlarında, ürünün ülkede üretildiğini göstermek üzere tüketicilerin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte “Yerli Üretim” logosu hazırlandığı bildirildi.

Açıklamanın devamında, Üretimi Türkiye’de yapılan ürünlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu "Yerli Üretim" logosunun Bakanlıkça belirlenmiş şekline ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara aşağıda yer verilmiştir.

"-Yerli Üretim logosunun Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunludur.

-Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir.

-Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda “YERLİ ÜRETİM” Logosu Kurumsal Kimlik Kılavuzunda yer alan oranlara uyulmalıdır."

Editör: Haber Merkezi