KÖŞE YAZISI   28/12/2008-  29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için geriye sayım başlayınca aday belirleme hareketleri de arttı. Seçimde Belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar yenilenecek.

        29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için geriye sayım başlayınca aday belirleme hareketleri de arttı. Seçimde Belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar yenilenecek.
         Belediyelerimiz, siyasi hayatımızın yerel bazda seçimle işbaşına gelen, en demokratik hizmet kurumlarıdır. Bu seçimlerde alınan oylar genel seçimlerin göstergesi gibi olduğundan partiler için ayrı bir öneme haizdir. Yerel seçimlerin diğer önemli bir tarafı da; hani konuşup da bir türlü yasalaştıramadığımız “Dar Bölgeli Seçim Sistemi” var ya, onun uygulanması gibi olmasıdır? Büyük şehirlerimiz dışında kalan beldelerde seçmenler gerek Belediye başkanları olsun, gerekse meclis üyeleriyle muhtarları; ruberu, yüzyüze tanıyarak ve bilerek oy verdikleri için yerel seçimler “Dar Bölgeli Seçim Sistemi”nin uygulandığı seçime benzemektedir. Eskiden Belediye başkanlarına “Şehrin teslim edildiği emin kişi” anlamına gelen “Şehremini” denirdi.