Yerel Basın deyip geçmeyin;
    Ulusal Basın ın can damarı olan yerel basın, Türkiye gündemini belirleyen en önemli güçtür.
    Siyasetten ticarete, magazinden spora kadar her alanda hizmet veren yerel basın, ne yazıkki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde hak ettiği ilgiyi görememektedir.
    Başka İl ve İlçelerde yerel basın, gerek Kaymakamlık, Belediyeler ve gerekse yerel idareler tarafından mutlaka desteklenirken, sorunlarının giderilmesine de destek verilir.

    Ama bizde durum biraz farklıdır..

    Bismil’de düşündüğümüzde, yerel basının aldığı resmi ilanların dışında, ayakta durabileceği bir dayanağı yoktur. Bakıyorsun bazı kurumlar ilan vermemek için alımları birleştiriyorlar. Sadece KİK’e ilan vermek için yada pazarlık usulü yaparak ilana çıkmıyorlar.  Bazı kurumların ödeneği, Köye Hizmet götürme birliği tarafında ihaleye çıkılarak yerel gazetelerde ilan verilmemektedir.
    Sanayisi olmayan bir ilçede yayın hayatını sürdüren gazeteler, sigortalı işçi çalıştırmak zorundalar. Yerel gazetede Sorumlu yazı İşleri Müdürü, Sayfa editörü, Muhabir Baskı çalışanı, dizgici, SSK’LI olarak çalıştırmak zorundadır. Yoksa Valilik Basın halkla ilişkiler Müdürlüğü haklı olarak gazetenin Resmi ilan yayınlama hakkı iptal eder. . Ayrıca Kira, elektrik, yemek, ulaşım, telefon, kağıt mürekkep, kalıp eklediğinde gazete maliyeti artmaktadır.
 
       Dolayısıyla Bismil’de yerel basın, kendi kaderi ile baş başadır.
 
    Ayakta durabilen durur, duramayan bu sahneden çekilir misali, çaresizliğin sıkıntısı içerisindedir.
    Yerel Basın ın her zaman önemli olduğu kavramının biliniyor olmasına rağmen, duyulan ilgisizliği de anlamak mümkün değil.
    Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bile destek vermediği yerel basın, olmayan kendi imkanlarını kullanarak ayakta durmanın yollarını arıyor.
    Burada yapılması muhtemel olan bazı matbu evrak işlerinin bile başka İllerde yaptırılıyor olması, ilgisizliğin kanıtı değil midir acaba?
    Yerel Basın; öncelikle siyasilerimizin ve işadamlarımızın yakın desteğini almalı ve yerel idareler tarafından da desteklenmelidir.
    Bunlar olmadan hiç bir şey olmaz..

     Başka yerlerde herkes yerel gazetesine sahip çıkarken, bizde neden
olmasın.
        Gazetemizin 2006 yılında beri internette yayın yapan  www.bismilhaber.com internet web sitesi son teknoloji  yazılımı ile Bismillilere hizmet etmeye devam edecek sitede REKLAM YÖNETİMİ Site üzerinde dinamik reklam özelliği İstenilen pozisyona istenildiği kadar reklam ekleme Sayfa yenilendiğinde değişen reklam sistemi Reklamlara flash animasyon ve video ekleme imkanı sağlıyor. Ayrıca İnternet web sitesinde seri ilanlarda Bismil’in Bütün işyerlerinin adres ve telefonları eklenecek. Seri ilanlar bölümünde ev arsa araba ve her türlü malzemeleri kolay satışı yapılabil inecek. 
 
Bismil Haber Gazetesi her sayı için baskıyı 1500 adette çıkardı. Abone sayısını çoğaltacak. Gazetede çalışan elemanlar gazeteyi Bismil’in her yerine dağıtacaklar. Bismillilerin gazeteye abone olmalarını bekliyoruz. Gazeteye Bismilli hemşerilerimiz tarafında köşe yazıları, yorumları vb.yazı yazmalarını istiyoruz. Hem yerel gazetemizin sayfası çoğalsın hemde baskısı daha güzel olsun. Yerel gazetemizi güçlendirelim. Yerel gazeteleri desteklersek yerel gazetelerde halkın dili olacak. Sorunları daha fazla gündeme getirecektir.
    Olmaması için engel olan ne?
    Her türlü hizmeti verirken, ayakta durabilme adına verilmesi gereken desteği istemek ayıp olmasa gerek.
    Belki bu konuyu birileri farklı yorumlayabilir.
   Herkes bir şekilde yorum yapma hakkına sahiptir.

    Bir yorum yapılırken, önce şapkalarını önlerine koymalı ve onlar adına bile nelerden bahsettiğimi iyi anlamalıdırlar.

    Saygılarımla...