Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Anayasa bir toplumsal uzlaşı metnidir. Eğer toplumu yok sayarsanız, toplumun bir kesimini bu yapım sürecinin dışında tutarsanız, görüşlerini dikkate almazsanız buradan bir uzlaşı metni çıkmaz" dedi.

Şanlıurfa Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezinin önünde BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Nursel Aydoğan ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile yeni Anayasa için imza standı açan Kışanak, burada yaptığı açıklamada Türkiye'de yeni anayasa yapım sürecinin devam ettiğini anımsattı.

TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kışanak, bu komisyonun belirlediği çalışma yönteminde halkın, sivil toplum örgütlerinin, çeşitli kurum ve kuruluşların, siyasi partilerin Anayasa yapım sürecine katılımlarının esas alındığını söyledi.

Değişik illerde toplantı yaparak yeni anayasa sürecine katkı sağlamaya çalıştığını anlatan Kışanak, "Çok çeşitli illere giderek toplantılar yapıp halkın STK'ların yeni bir Anayasa'da neler beklediğini anlamaya ve öğrenmeye çalışıyor. Yine toplumun tüm kesimlerine çağrı yapılarak Anayasa yapım sürecine katılmaları isteniyor. Anayasa bir toplumsal uzlaşı metnidir. Eğer toplumu yok sayarsanız, toplumun bir kesimini bu yapım sürecinin dışında tutarsanız, görüşlerini dikkate almazsanız buradan bir uzlaşı metni çıkmaz. Hele hele mevcut anayasanın bazı hükümlerini gerekçe göstererek, anayasaya aykırılık iddiasıyla yapılan faaliyetleri engellemeye çalışırsanız asla ve asla yeni bir anayasa yapamazsınız" diye konuştu.

Kışanak ve beraberindekiler daha sonra, 4 maddelik metni imzaladı. İmzadan sonra polis, eylemin yasak olduğunu belirterek, imza kampanyasının devam etmesine izin vermedi.

 

Editör: Haber Merkezi