Gündoğdu, Adana'da düzenlenen "Yeni Anayasa" ile ilgili seminerde, 2012 yılı beklentilerini değerlendirdi. Gündoğdu, yeni anayasa çalışmalarının insanı merkeze alan bir yapıda olması gerektiğine dikkat çekti. Gündoğdu, bugünlerde siyasetin birbirine karşı sataştığını, terör olayları ile ilgili sorunlar yaşandığını hatırlatarak, "İlgiler bu konular üzerinde gerekeni yapmalıdır ama üzerinde en önemli yapılacak işin olduğu tek konu yeni anayasadır. Çünkü ayağımıza ayak bağı oluşturan her şey mevcut anayasadan kaynaklanıyor." dedi...

Gündoğdu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yeni anayasa ile ilgili talepleri 30 nisana kadar almayı sürdüreceklerini söylediğini hatırlattı. Gündoğdu, "30 nisana kadar siyasi partiler ve hükümetten ses çıkmamasını anlarım çünkü talep aşaması devam ediyor. Ama 1 mayıstan itibaren muhalefet seçim öncesi verdiği sözden dolayı, iktidar da referandumda başlattığı süreci yeni anayasa ile tamamlayacağı sözünden dolayı en önemli ve birinci gündem maddesi haline getirmeli." diye konuştu.

Yeni anayasa için şu anda binlerce talebin gittiğini bildiklerini anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Memur sen olarak çok yoğun bir çalışma yaptık. Farklı kurumlardan da bu talebin geldiğini biliyoruz. Bu talebin bir taslağa dönüşmesi, ne zamana kadar, haziranın sonuna kadar. Meclis'te bu çalışmanın yapılması lazım. Haziran sonuna kadar bu taslak yapılıp yazın da bu çalışmanın kamuoyunda tartışılması ve 2012 çıkmadan bu milletin yeni anayasasına kavuşması lazım. Muhalefetin mazareti yok, iktidarın mazereti yok. Çünkü millet tüm araştırmalarda hem ihtiyacı hem talebi ortaya koyuyor. Bu partiden partiye değişiklik arzetse bile. Yeni anayasaya ihtiyaç nedir anketimizde BDP'li yüzde 82 ihtiyaç var demiş. AK Partililerin yüzde 74'ü gerekli görmüş, CHP'de MHP de yüzde 48, yüzde 5'e inmiş ama ortalamasını aldığımızda bu milletin yüzde 65'i yeni anayasa istiyor. Eski anayasadan kurtulmak istiyor.(CİHAN)


 


 

Editör: Haber Merkezi