Çocuklar bir taraftan eğitici sosyal aktivitelere katılarak kendilerini geliştirirken, diğer taraftan da tatillerini değerlendirmiş olacak. 
 
Bismil belediyespor, 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesinin ardından çocukları ve gençleri spora yönlendirmek için kolları sıvadı. 17 haziranda başlayan ve 2 ağustosta sona erecek olan  yaz spor okuluna  iki yetmiş öğrencini katıldı.  
 
Yaz Spor Okulu ile çocukların hem tatil yapma fırsatı bulduklarını hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak zamanlarını değerlendirdiklerini kaydeden Bismil belediyespor teknik direktörü Teyfik Aktutan, "Sağlıklı nesillerin yetişmesi bizlerin görevidir. Bu etkinlikler, sosyal sorumluluktur. Sosyal alanda birçok hizmet sunarak çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bismil belediyespor olarak Yaz Spor Okulunu artık geleneksel hale getirdik. Bu tip faaliyetler artarak devam edecek" dedi.
 
Ailelere çocuklarını yaz spor okullarına gönderme çağrısında bulunan Aktutan, “Çocuklarımız buralarda vakit geçirerek hem sağlıklı bir hayat sürüyor, hem de kötü arkadaş çevresinden uzak durmuş oluyor. Aynı zamanda yeni eğitim öğretim dönemine de uyum sağlıyorlar. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız spor branşlarında da kabiliyetlerini ortaya çıkarabiliyorlar.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi